Marea bătălie electorală la FRF: Răzvan Burleanu vs Burleanu Răzvan

miercuri, 23 februarie 2022, 02:43
3 MIN
 Marea bătălie electorală la FRF: Răzvan Burleanu vs Burleanu Răzvan

Alegerile vor avea loc la 22 aprilie, pe Arena Naţională

 Comitetul Executiv al FRF, întrunit ieri a stabilit pentru data de 22 aprilie organizarea Adunării Generale de alegeri, care va avea loc pe Arena Naţională. Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte este actualul conducător al forului, Răzvan Burleanu.De asemenea, Comitetul Executiv a aprobat cu unanimitate de voturi ca începerea Campionatului Naţional Liga 1, ediţia 2022 – 2023, să fie la data de 9 iulie 2022.

Răzvan Burleanu a câştigat, la 18 aprilie 2018, un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după ce l-a învins încă din primul tur de scrutin pe principalul contracandidat, Ionuţ Lupescu. Burleanu a obţinut 168 de voturi, iar Ionuţ Lupescu 78 de voturi. Răzvan Burleanu a fost ales prima dată în funcţia de preşedinte al FRF în 2014, la vârsta de 29 de ani. Plecat atunci din postura de outsider, principalul favorit fiind Gheorghe Popescu, Burleanu a beneficiat din plin de condamnarea fostului internaţional în Dosarul Transferurilor, cu doar o zi înaintea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FRF. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal şi al celei europene a câştigat alegerile din 2014, învingându-l în turul doi pe fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. El a beneficiat atunci şi de ajutorul acordat de candidaţii Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş, care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Burleanu nu a exlus posibilitatea de a rămâne la conducerea FRF şi după 2026, când îi expiră al treilea mandat de preşedinte, ultimul conform prevederilor actuale ale statutului federaţiei. Întrebat fiind cum vede lipsa unui contracandidat la alegerile din aprilie, Burleanu a răspuns că este vorba de un mesaj de unitate pe care fotbalul românesc îl transmite. „Mi-aş fi dorit un contracandidat, mai există termen suficient de înscriere. Probabil cel mai important mesaj pe care fotbalul românesc vrea să-l transmită este unul de unitate. Deşi am fost criticaţi, membrii afiliaţi acordă o susţinere foarte mare. Au acordat-o şi în 2018, Avem o limită de trei mandate, care poate fi schimbată doar cu acordul membrilor afiliaţi „, a declarat el.

În altă ordine de idei, a anunţat că va fi înfiinţată o nouă competiţie, Liga de Tineret, începând din vară. Liga de tineret va fi destinată, fotbaliştilor sub 18 ani. „Liga de tineret va înlocui Liga Elitelor Under 19 iar câştigătoare acestei competiţii va reprezenta România în Youth League. În această nouă competiţie vor urmă să evolueze cu precădere jucători Under 18. Dar vom permite participarea a maxim trei jucători Under 21”, a mai spus Burleanu.

 

Comentarii