Marea Britanie revocă licenţa de difuzare a canalului rusesc RT din cauza lipsei de imparţialitate

vineri, 18 martie 2022, 12:10
1 MIN
 Marea Britanie revocă licenţa de difuzare a canalului rusesc RT din cauza lipsei de imparţialitate

Autoritatea de reglementare din domeniul mass-media în Marea Britanie, Ofcom, a anunţat, vineri, că a revocat licenţa de difuzare a canalului de televiziune rusesc RT, cu efect imediat, după ce a efectuat o anchetă cu privire la imparţialitatea reportajelor despre invazia rusă în Ucraina, relatează Reuters.

Ofcom a precizat că nu este convins că RT ar putea fi un post de televiziune responsabil. ”Libertatea de exprimare este un principiu pe care îl apărăm cu înverşunare în această ţară, iar standardele pentru posturile de televiziune sunt, pe bună dreptate, foarte ridicate. În urma unui proces de reglementare independent, am constatat astăzi că postul RT nu are competenţa şi onorabilitatea pentru a deţine o licenţă în Marea Britanie”, a spus directorul executiv al Ofcom, Dame Melanie Dawes.

RT nu este difuzat în prezent în Marea Britanie din cauza sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană în urma invaziei Rusiei în Ucraina. RT a reacţionat la decizia Marii Britanii, precizând că autoritatea de reglementare s-a dovedit a fi nimic altceva decât un instrument al guvernului britanic.

Comentarii