Mărturia în instanţă a unui şofer beat în prag de comă: Am băut tot oţetul de la castraveţi

miercuri, 14 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 Mărturia în instanţă a unui şofer beat în prag de comă: Am băut tot oţetul de la castraveţi

Unii şoferi încă nu au aflat că acidul acetic din oţet nu influenţează alcoolemia. Un şofer din Târgu Frumos, implicat într-un accident rutier, a invocat faptul că în ziua respectivă a mâncat murături şi a băut o cantitate mare de oţet. Ulterior, şi-a adus aminte că îi trecuseră prin faţă şi nişte pahare de vodcă şi bere. Avea o alcoolemie de 2,54‰ în sânge.

Claudiu Anghel desfăşoară în timpul liber activităţi de amenajări interioare. În seara de 12 aprilie, a băut acasă două beri. Dis-de-dimineaţă, a venit la Iaşi, unde avea o lucrare, în zona Păcurari. După propriile declaraţii, în timpul zilei a mâncat diverse preparate combinate cu murături în oţet şi ar fi băut o cantitate mare de oţet. Totodată, împreună cu un prieten, a băut un litru de bere şi 200 ml vodcă. Spre seară, la o terasă, a mai băut 50 ml vodcă şi nişte bere. Apoi s-a urcat la volan. S-a îndreptat spre autogara Codreanu, de unde a luat două autostopiste şi a plecat spre Târgu Frumos. Nu a apucat nici să iasă din oraş, pentru că pe strada Moara de Foc a lovit o Toyota Aygo oprită la un semafor. Şoferul Toyotei a văzut că Volkswagen-ul condus de Anghel nu se opreşte şi a încercat să înainteze, pentru a-i face loc. Având însă un alt autoturism în faţă, manevra a rămas mai mult la nivel de bune intenţii.

Faptul că accidentul a fost uşor a fost unul dintre elementele luate în calcul de magistraţii Judecătoriei în aprecierea sentinţei. Judecătorii au reţinut şi faptul că inculpatul era căsătorit, tatăl unui copil cu probleme medicale şi unic întreţinător al familiei. Ca urmare, Anghel a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În schimb, judecătorii i-au interzis acestuia să mai conducă autovehicule pe durata a patru ani. Şoferul a atacat sentinţa, Curtea de Apel urmând să reanalizeze cazul la începutul lunii noiembrie.

Comentarii