COMUNICAT DE PRESĂ

Matematica picturii ieşene. Cifre din cronologia unui proiect cultural de suflet

miercuri, 15 decembrie 2021, 11:55
2 MIN

Şi începem prin a rosti titlul acestui proiect – Iasi, Oras al Pictorilor, un proiect care nu ar fi fost posibil fără finaţarea oferită de Municipiul Iaşi, în baza legii 350/2005. Da, acest proiect se încheie oficial azi, însă echipa proiectului nu se opreşte aici, deoarece matematica este infinită. Iaşul numără mult mai mult decât cei aproape 100 de ieşeni care au re-pictat CINA COPIILOR, de Nicolae Tonitza, pe o pânză de 2m pe 3m, într-o zi însorită de noiembrie, pe strada Lăpuşneanu. 

Şi pentru că oraşul acesta are mult mai mulţi pictori decât cei care aproape 100 prezenţi acum pe website-ul www.pictoriiasi.ro, realizat în cadrul acestui proiect. Vom continua pentru că această urbe are mult mai multe cartiere decât cele 4 în care am dus ARTA PE CATARG – Tătăraşi, Păcurari, Dacia, Copou. Mergem mai departe pentru că, din păcate, sunt mulţi copii care au nevoie de susţinerea noastră, în afara celor din Centrul Star of Hope Romania pentru care am licitat 11 lucrări ale 11 pictori ieşeni contemporani şi pentru care am obţinut 7000 de ron pentru terapia prin artă a acestor copii cu dizabilităţi. Şi pentru că sunt mulţi pictori ieşeni care vor să ajute în continuare prin donarea unora dintre lucrările lor pentru a ajuta. Pentru că omul chiar are nevoie de frumos, de culoare, de bunătate. Ne adresăm acum ieşenilor care au pus tuşe de culoare pe pânza de 2m pe 3m şi le spunem acum că lucrarea lor va fi aşezată curând pe un perete din Centrul Educațional și Meserii pentru copii sărmani – centru construit de Casa Share.

Recapitulăm repede şi scriem: 1 pânză a ieşenilor donată unui Centru pentru copii, 1 site al pictorilor ieşeni, 4 expoziţii de artă pe catarg, 4 cartiere, 11 picturi licitate pentru un alt Centru de Copii, o echipă de proiect, 4 parteneri fără de care acest demers ar fi fost mult, mult mai greu de realizat. Şi 1 imens MULŢUMIM, pentrucă aşa e firesc! Mulţumim oraşului, oamenilor acestui oraş, Muzeului de Artă pentru că există, UAP Iaşi şi pictorilor ieşeni, Şcolii Gimnaziale "Alex. Vlahuță" din cartierul Dacia şi Școlii "I. Creangă", Structura P. Poni (pentru găzduirea Artei Pe Catarg), Casei de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași (pentru găzduirea expoziţiei itinerante de final de proiect). Şi mulţumim Primăriei Iaşi, pentru că a susţinut acest proiect cultural!

Da, acest proiect se încheie oficial azi, însă echipa proiectului nu se opreşte aici, deoarece matematica este infinită. Vom reveni cu veşti şi întâmplări frumos colorate pe www.pictoriiasi.ro!

Comentarii