Medicament prescris doar diabeticilor, cumpărat la negru pentru slăbit. Cât costă

sâmbătă, 11 martie 2023, 08:59
2 MIN
 Medicament prescris doar diabeticilor, cumpărat la negru pentru slăbit. Cât costă

Ozempic, medicamentul destinat diabeticilor, face furori printre cei care vor să slăbească. În România se poate achiziționa doar în baza prescripției medicale dar pe internet încă mai sunt anunțuri valabile de vânzare a acestui tratament.

Ozempic, medicamentul destinat diabeticilor, face furori printre cei care vor să slăbească. Deși se eliberează doar în baza prescripției medicale, se poate găsi la liber pe internet.

Pe OLX, de exemplu, încă mai sunt anunțuri cu vânzări de Ozempic.

Cum se vinde la negru medicamentul Ozempic, în România

Nu se precizează exact care este sursa acestor medicamente. Iar unele dintre aceste anunțuri au fost șterse, cel mai probabil după scandalul legat de acest tratament necesar diabeticilor.

Prețul este destul de mare dar oricum mai mic față de cel din farmacii unde se poate cumpăra medicamentul la prețuri de peste 1.200 de lei.

Sunt persoane care vând și câteva fiole.

Medicamentul este foarte populari printre cei care vor să slăbească.

Pe grupurile de pe rețelele de socializare, cei care folosesc acest medicament pentru a da jos mai multe kilograme fără a face vreun efort deosebit se declară mulțumiți, în pofida averismentelor medicilor.

Așa aflăm că cei care vor să slăbească își injectează doze de 0,25mg, apoi, în funcție de nevoi, doza se mărește.

O femeie a spus că a slăbit în șase luni de la 118 kg la 104 kg.

O altă utilizatoare a grupului povestește cum mama ei a slăbit 12 kilograme în 6 luni. Însă femeia are diabet și este insulino-dependentă.

Timp de câteva luni a fost însă nevoită să suporte reacțiile adverse ale medicamentului: greață, constipație. După ce organismul s-a obișnuit, stările nu mai sunt atât de rele.

Ozempicul nu se administrează însă foarte des pentru că face mai mult rău decât bine. Medicamentul se injectează o dată pe săptămână, conform sfaturilor de pe grupul destinat acestui subiect pe Facebook.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro.

Comentarii