Medicul din Rădăuţi care a pus pe jar o ţară întreagă din cauza postărilor pe Facebook va fi anchetat

luni, 23 mai 2022, 09:12
2 MIN
 Medicul din Rădăuţi care a pus pe jar o ţară întreagă din cauza postărilor pe Facebook va fi anchetat

Medicul Andi Agrosoaie susţine că are o pacientă suspectă de variolă. Acesta a postat pe mai multe reţele de socializare foto­grafii cu femeia în vârstă de 49 de ani. Spitalul Rădăuţi şi conducerea DSP Suceava infirmă categoric şi încep o anchetă. Medicul Agrosoaie nu ar fi la prima abatere, acesta lansând în mai multe rânduri tot felul de diagnostice alarmiste.

 În toiul pandemiei de coronavirus, acesta a solicitat conducerii de la acea vreme a spitalului concediu de paternitate, aproape blocând activitatea Secţiei de Boli Infecţio­ase în perioadă de criză. Medicul infecţionist Andi Agrosoaie de la Spitalul Municipal Rădăuţi riscă să fie sancţionat, după ce a anunţat Ministerul Sănătăţii că ar fi la unitatea spitalicească din localitate o pacientă suspectă de variolă, ba mai mult, a postat fotografii cu pacienta pe mai multe reţele de socializare, anunţând că primul caz de variolă din România a fost identificat la Spitalul Municipal Rădăuţi, fără a anunţa conducerea unităţii sau măcar şeful din secţia de Boli Infecţioase.

”Conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi infirmă zvonul lansat de către doctorul Agrosoaie privind suspiciunea de primul caz din România de Variola Maimuţei. Şeful secţiei Infecţioase, medic primar Angelica Popescu, a confirmat că pacientul are simptomele de varicelă şi că alarma este falsă. Mai mult, pacientul provine dintr-o familie în care au fost mai multe cazuri de varicelă în ultima perioadă”, a declarat Dan Vatră, managerul spitalului rădăuţean.

Şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a anunţat că diagnosticul pus de medicul Agrosoaie nu este real şi doar induce panică în rândul populaţiei.

Citiţi materialul integral pe obiectivdesuceava.ro

 

 

Comentarii