De Sănătate

Punem punctul pe știi

Mesaj de empatie de Ziua Medicului de Familie

joi, 19 mai 2022, 22:30
1 MIN
 Mesaj de empatie de Ziua Medicului de Familie

Specialiştii din domeniul sănătăţii au sărbătorit Ziua Medicului de Familie, zi sărbătorită la nivel mondial. Pe lângă urări şi felicitări, medicii de familie au transmis mesaje de solidaritate şi încurajări către toţi practicienii de medicină primară din lume.

„În mod special, gândurile noastre se îndreaptă astăzi spre colegii din Ucraina, care au trecut de la linia întâi a luptei împotriva COVID-19 direct în linia întâi a unui război nemilos şi nedrept”, au precizat reprezentanţii Societatăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Aceştia mai spun că forma lor de solidaritate se poate exprima atât prin mesaje de susţinere, dar şi prin fapte. De exemplu, medicii de familie din România au preluat în grija lor asistenţa medicală primară a refugiaţilor, fac voluntariat în taberele de refugiaţi şi participă în campaniile de susţinere a victimelor de război şi a colegilor din Ucraina.

„Nu trebuie să uităm că medicul de familie, în accepţiunea generală, nu e doar doctorul de la cabinet, ci întreaga echipă care se ocupă de sănătatea pacienţilor, aşa că această zi e dedicată deopotrivă întregului personal din reţeaua primară. Cu toţii am intrat în prima linie în lupta anti COVID-19 şi iată, acum, când aparent această pandemie a mai scăzut în intensitate, noi am rămas în continuare pe baricade, pentru vaccinări, triaje, asistenţa la domiciliu a persoanelor infectate”, a precizat dr. Dana Ştefana Popescu, medic de familie ieşean şi secretar al SNMF.

Comentarii