Michael Storer se obrăzniceşte

miercuri, 25 august 2021, 01:43
2 MIN
 Michael Storer se obrăzniceşte

Australianul de la DSM a obţinut a doua victorie de etapă în Turul Spaniei. Liderul, Primoz Roglic, a căzut pe o coborâre şi a predat tricoul roşu norvegianului Eiking

Ciclistul australian Michael Storer (DSM) a câştigat marţi etapa a 10-a a Turului Spaniei, desfăşurată pe distanţa de 189 km între Roquetas de Mar şi Rincon de la Victoria, în timp ce norvegianul Odd Christian Eiking (Intermarché) a preluat tricoul roşu de la slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma), unul dintre favoriţii cursei.

Storer, 24 de ani, a atacat la ascensiunea de la Puerto de Almachar, singura dificultate a zilei, impunându-se en solitaire, el fiind la a doua victorie de etapă în această ediţie din La Vuelta. Storer a fost urmat la 22de secunde de belgianul Mauri Vansevenant (Deceuninck) şi de francezul Clement Champoussin (AG2R).

Eiking, 26 de ani, a profitat de pasivitatea plutonului în cea mai mare parte a etapei pentru a-i lua lui Roglic tricoul roşu de lider. Cel mai interesant eveniment al etapei a fost în grupul favoriţilor. Primoz Roglic a forţat la căţărarea de la Puerta de Almachar şi a căzut pe coborâre, fiind ajuns de Jack Haig, Enric Mas şi Miguel Angel Lopez. Căzătura nu a părut a fi una foarte dură, Roglic revenind repede pe bicicletă. Totuşi, Roglic a câştigat circa 40 secunde în raport cei de la Ineos.Lider la general a devenit Odd Christian Eiking (Intermarché), un rutier care nu poate emite pretenţii la victoria finală. El este urmat la 58 de secunde de francezul Guillaume Martin (Cofids) şi la 2:18 de Roglic.

 

 

 

Comentarii