Ministerul lui Cseke Attila foloseşte ilegal trei autoturisme de la Cadastru

miercuri, 29 iunie 2022, 11:10
2 MIN
 Ministerul lui Cseke Attila foloseşte ilegal trei autoturisme de la Cadastru

Trei autoturisme care aparţineau Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) erau folosite de ministerul Dezvoltării, instituţie condusă de Cseke Attila, potrivit unor surse din ministerul Dezvoltării şi dintr-un raport al Curţii de Conturi.

Verificările au arătat că acesta ar fi folosit trei maşini înregistrate pe ANCPI, una dintre ele fiind alimentată cu combustibil de Agenţie, dar toate folosite de ministerul Dezvoltării.

Potrivit unor surse din instituţiile amintite, ministrul Cseke Attila preferă să se se plimbe cu o Skoda Superb electrică, autoturism care aparţine Agenţiei, nicidecum ministerului.

Alte două maşini, un Renault Zoe şi o Skoda Octavia sunt folosite de ministrul Dezvoltării. Octavia ar fi folosită de apropiaţii lui Cseke Attila şi de familia lui în Bucureşti, inclusiv şoferul fiind „împrumutat” de la ANCPI.

Doi dintre şoferi sunt angajaţi ai ANCPI, dar deservesc ministerul condus de Cseke Attila. Cel care ar fi aprobat transferul celor trei autoturisme de la ANCPI la ministerul Dezvoltării ar fi un anume Lucian Feştilă, adjunct al agenţiei care se ocupă de probleme logistice şi economice.

Presshub a anunţat, ieri, că premierul Nicolae Ciucă a acceptat cererea de demisie a şefei ANCPI, secretarul de stat Rákosi-Seiwarth Ildikó.

Ea a fost înlocuită de o altă reprezentantă a UDMR, o apropiată a ministrului Cseke Attila, Hajnalka Ildiko Vig. Potrivit unor surse din instituţie, ANCPI urmează să semneze în perioada următoare mai multe contracte publice în valoare totală de 90 milioane de euro. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care a fost impusă Hajnalka Ildiko Vig. În plus, în instituţia de stat urmează să fie angajat consilier Vlad Păunescu, fiul lui Cornel Păunescu.

Cititi materialul integral pe presshub.ro

 

 

Comentarii