Ministrul Afacerilor Interne trimite Corpul de Control la Poliţia Constanţa după tragedia din 2 Mai

luni, 21 august 2023, 17:27
2 MIN
 Ministrul Afacerilor Interne trimite Corpul de Control la Poliţia Constanţa după tragedia din 2 Mai

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat astăzi că a dispus trimiterea Corpului de control la Poliţia Constanţa în urma tragicului accident din data de 2 Mai, în care un şofer în vârstă de 19 ani, sub influenţa drogurilor, este acuzat că a provocat moartea a doi tineri.

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, ministrul Predoiu a făcut publică această decizie şi a asigurat că concluziile anchetei vor fi făcute publice, iar instituţiile competente vor fi sesizate în funcţie de rezultatele acesteia.

Ministrul a subliniat necesitatea combaterii traficului de droguri şi a menţionat că ar fi firesc ca fiecare poliţist rutier să fie echipat cu un aparat DrugTest pentru depistarea şoferilor sub influenţa substanţelor interzise. Cu toate acestea, Cătălin Predoiu nu a putut preciza câte astfel de aparate se află în dotarea Poliţiei Române în prezent.

El a adăugat că eforturile trebuie să fie concentrate asupra depistării şi inculpării reţelelor de trafic de droguri, pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Ministrul Predoiu a declarat: "Sunt sincer îndurerat de tragedia familiilor îndoliate şi transmit personal sincere condoleanţe. Prima mea datorie este să mă asigur că e lămurit complet întreg adevărul. Asigur că orice neglijenţă sau vinovăţie constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii. Am dispus un control complet al Corpului de control al ministrului pentru a crea cadrul juridic pentru investigarea minuţioasă a întregului lanţ de evenimente. MAI va comunica transparent asupra anchetei, în acord cu prevederile legale. În funcţie de concluziile Corpului de control şi de judecate mea, vom formula propuneri către instituţiile competente."

Tragedia din 2 Mai a şocat opinia publică şi a ridicat întrebări cu privire la eficacitatea măsurilor de prevenire a accidentelor în care sunt implicaţi şoferi sub influenţa drogurilor. Oamenii aşteaptă acum cu interes rezultatele anchetei şi măsurile care vor fi luate pentru a evita astfel de incidente în viitor.

Comentarii