Ministrul Turismului le propune românilor să boicoteze Austria: Sunt şi alte locuri unde pot merge la schi

miercuri, 07 decembrie 2022, 21:11
1 MIN
 Ministrul Turismului le propune românilor să boicoteze Austria: Sunt şi alte locuri unde pot merge la schi

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, îi îndeamnă, în mod subtil, pe români să nu mai meargă la schi în Austria, drept pedeapsă pentru modul în care Viena blochează aderarea României la Schengen.

"Media numărului de turişti români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricţii. Prin comparaţie, numărul de turişti care vin din Austria în România nu depăşeşte bariera de 40.000. Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turişti străini, doar 30.000 sunt din Austria. E clar că principala ţintă a turiştilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă ştim cu toţii că nu numai în Austria sunt condiţii ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiţii, poate în unele cazuri şi mai bune, în Elveţia, Italia, Franţa, Germania", a declarat Daniel Cadariu, citat de Digi24.

Ministrul Turismului consideră "de neînţeles" atitudinea Guvernului austriac care se opune aderării României la Schengen.

"Nu sunt nici argumente tehnice, nici o explicaţie din punct de vedere a unor interese economice. Capitalul austriac e prezent pregnant în multe domenii în România – bancar, petrolier, exploatări forestiere. E datoria noastră să insistăm până în ultimul moment ca mâine să primim acel vot unanim care ar permite intrarea în Spaţiul Schengen", a afirmat Daniel Cadariu.

Comentarii