Ministrul ucrainean de Interne și alți oficiali au murit după ce s-au prăbușit cu elicopterul lângă o grădiniță din regiunea Kiev

miercuri, 18 ianuarie 2023, 11:26
2 MIN
 Ministrul ucrainean de Interne și alți oficiali au murit după ce s-au prăbușit cu elicopterul lângă o grădiniță din regiunea Kiev

Întreaga conducere a Ministerului de Interne a Ucrainei – ministrul Denis Monastirski, adjunctul Ievhen Ienin și secretarul de stat Iuri Lubkovici – a murit ca urmare a accidentul aviatic de miercuri în Brovarî, în apropiere de Kiev, potrivit publicației ucrainene Ukrinform.

Informația a fost confirmată pe Facebook de șeful Poliției Naționale, Ihor Klimenko, relatează Ukrinform. „În această dimineață, 18 ianuarie, un elicopter al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență s-a prăbușit în Brovarî. În urma prăbușirii aeronavei, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a murit: ministrul, primul său adjunct și secretarul de stat”, a transmis șeful Poliției Naționale.

Potrivit acestuia, 18 persoane au murit, inclusiv 3 copii, ca urmare a accidentului. Între victime se numără și cele nouă persoane aflate la bordul elicopterului.

Alte 29 de persoane au fost rănite în urma accidentului, dintre care 15 sunt copii, potrivit oficialilor ucraineni. Elicopterul s-a prăbușit în Brovarî în apropiere de o grădiniță și o clădire rezidențială, anunțase anterior guvernatorului regiunii Kiev, Oleksi Kuleba. Cauza prăbușirii este neclară în acest moment, subliniază Reuters. Aflat la est de Kiev, orașul Brovarî avea o populație de aproximativ 100.000 de locuitori înainte de război.

Cine sunt oficialii morți în accidentul de elicopter 

Denis Monastirski, în vârstă de 42 de ani, conduce Ministerul de Interne din iunie 2021. El este la bază avocat. A intrat în politică în 2014 drept consultat al deputatului Anton Heraschenko, iar în alegerile prezidențiale din 2019, câștigate de Volodimir Zelenski, a fost prezentat drept un expert în echipa sa care va reforma forțele de ordine ale Ucrainei.
Ievhen Ienin era un diplomat și un avocat ucrainean de 42 de ani care a deținut funcții importante în conducerea țării. El a lucrat în Serviciul de Securitate și Serviciul de Informații Externe la începutul anilor 2000. Între 2016 și 2019 a fost adjunct al procurorului general pe chestiune de cooperare internaționale. Între 2021 și 2021 a fost adjunct al ministrului de externe, iar din septembrie 2021 a devenit prim-adjunct al ministrului de interne.

FOTO: libertatea.ro
 

Comentarii