Minoră silită să se prostitueze, bombardată tot ea amenzi de Poliţie si nu proxenetul

luni, 04 martie 2024, 15:14
4 MIN
 Minoră silită să se prostitueze, bombardată tot ea amenzi de Poliţie si nu proxenetul

Cum tratează Poliţia o minoră obligată să se prostitueze: o tânără din Baia Mare care a fost victimă a traficului de persoane şi care a reuşit să fugă din ţară pentru a scăpa de traficanţii ei a fost condamnată acum la muncă în folosul comunităţii, pentru că nu şi-a plătit amenzile primite pe când se afla pe stradă.

Tânăra a declarat pentru PRESShub că îi este frică să revină în România, pentru a-şi executa pedeapsa, de teamă că ar putea să se întâlnească cu cei care au traficat-o. În continuare ne vom referi la persoana în cauza ca Andreea, acesta nu este numele ei real.

Andreea a ajuns pe mâna traficanţilor

Andreea a povestit PRESShub că doar 16 ani când a ajuns pe mâna traficanţilor, după ce mama ei a dat-o afară din casă, motiv pentru care a ajuns să locuiască la o prietenă. „La vârsta de 16 ani am fost victima proxeneţilor. Am ajuns pe mâna lor după ce mama mea mi-a interzis să mai locuiesc în casa ei.

Fiind fără locuinţă şi fără job am apelat la ajutorul unei prietene din copilărie, care m-a primit să locuiesc împreună cu familia ei”, a povestit tânăra.

Însă situaţia financiară a prietenei Andreei nu era cea mai bună, iar din acest motiv i-a propus să-i facă cunoştinţă cu nişte persoane care o pot ajuta să-şi găsească un loc de muncă. De aici, situaţia a început să degenereze, potrivit poveştii pe care ne-a zis-o fata.

„Pentru că locuinţa era foarte mică şi eu nu aveam nici un venit, mi-a propus să îmi facă cunoştinţă cu nişte „prieteni” de ai ei despre care spune că mă pot ajuta să îmi găsesc de muncă.

I-a promis că o angajează ca barman

Odată ajunsă în prezenţa acestor oameni, lucrurile au luat o întorsătură drastică foarte rapid”. Bărbatul cu care s-a întâlnit Andreea i-a propus să o ducă la un meci de fotbal, promiţând că apoi o va ajuta să se angajeze ca barman într-un club al unui prieten. Însă după ce s-a terminat meciul, i-a spus că mai întâi trebuie să rămână împreună să doarmă la sora lui.

Andreea a acceptat, dar când a ajuns în casa indicată de bărbat, acesta a încercat să întreţină relaţii intime cu ea, iar a doua zi i-a spus că nu mai are timp să meargă la locul unde trebuia să o angajeze şi că o să o ajute fratele lui.

„Bineînţeles că avea alte intenţii, iar odată ajunşi la sora lui, a încercat să întreţină relaţii sexuale cu mine. L-am refuzat şi s-a terminat acolo până dimineaţă. Dimineaţă mi-a spus că el nu are timp să meargă cu mine şi că fratele lui se va ocupa de asta”, spune Andreea pentru PRESShub.

Andreea a fost dusă de fratele acestui bărbat, pe Centura din Baia Mare, şi a ameninţat-o că dacă nu lucrează pentru el îi va ucide familia. Fata a simţit că nu are de ales, pentru că acesta i-a spus exact numele membrilor familiei ei.

“Ne aflam acum pe Centura de lângă mall”

„Nu-mi amintesc în amănunt ce s-a întâmplat, doar că s-a făcut seară, iar eu şi acel individ ne aflam acum pe Centura de lângă mall-ul din Baia Mare.

M-a luat şi m-a strâns tare de încheietură şi mi-a spus că de acum încolo am să lucrez pentru el şi că orice tentativă de a fugi o va pedepsi prin a-mi ucide familia. Mi-a spus numele exact al surorii şi nepoatei mele, şi atunci am hotărât să nu mă opun şi să fac ceea ce el doreşte.

Am început să merg cu el seară de seară şi să stau pe stradă, să ofer servicii sexuale oricui se oprea şi cerea. El luat toţi banii”. Andreea ne-a mai povestit că, după un timp, una dintre fetele aflate într-o situaţie similară cu a ei i-a promis că o va ajuta să scape, însă realitatea era una complet diferită.

„După vreo două săptămâni, una dintre fetele cu care eram pe stradă m-a văzut plângând şi a intrat cu mine în discuţii, să afle ce se întâmpla. I-am povestit că nu sunt acolo de bună voie şi că vreau să plec, doar că mi-e frică şi nu am unde. S-a oferit să intervină şi mi-a promis că are ea o modalitate să mă ajute să scap de el. Cu ajutorul ei, am fugit de acolo şi m-a dus la ea acasă, unde am realizat că are alte planuri, de fapt, pentru mine”.

Vezi cazul pe larg pe presshub.ro

 

Comentarii