Miroslava: două noi sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului în două zone din apropierea Iașului

joi, 30 decembrie 2021, 10:40
1 MIN
 Miroslava: două noi sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului în două zone din apropierea Iașului

Primăria Miroslava a anunțat, zilele trecute, demararea procedurilor pentru începerea exproprierilor în sensul realizării unui nou sens giratoriu (Valea Adâncă, zona „5 drumuri”) și, totodată, autoritatea locală a precizat că o altă girație va fi amenajată în Vorovești, o localitate în plin avât imobiliar.

S-au demarat procedurile pentru începerea exproprierilor în vederea realizării sensului giratoriu de la „5 drumuri”, intersecția străzilor Livezilor, Bazei, Principală, Costea Vodă și Cornești. Valorile traficului la orele de vârf sunt extrem de ridicate în această zonă, totul fiind dublat de vizibilitatea redusă la intrarea în acestă intersecție în funcție de direcția de deplasare.

Administrația publică locală își dorește să realizeze acest obiectiv, solicitat de majoritatea cetățenilor, în vederea fluidizării traficului în zonă, dar și pentru a crea condiții de acces a mijloacelor de transport în comun din Municipiul Iași prin creearea posibilității de întoarcere a autobuzelor precum și creșterea gradului de confort și siguranță pietonal.Valoarea estimată a investiției este de peste 1,2 milioane lei și se va face cu un împrumut de la trezorerie.

Termenul estimat pentru executarea investiției este de 3 luni. Sensul giratoriu constă dintr-un inel central materializat printr-o insulă denivelată circulară cu diametrul de 12,00 m în care se află o zonă pavată, amenajată cu pavele autoblocante de culoare roșie, intercalate cu pavele de culoare gri deschis, pozate pe un strat de mortar, astfel încat, prin aranjarea lor să se formeze săgeți de direcționare a traficului spre dreapta ( curba deosebit de periculoasă) cu lățimea de 1,00 m și o înclinare de minim 50,00 %.

Mai mult, pe apix.ro

Comentarii