Mitropolia Moldovei scandalizată că bărbaţii nu au voie să bată femei

miercuri, 27 octombrie 2021, 16:03
2 MIN
 Mitropolia Moldovei scandalizată că bărbaţii nu au voie să bată femei

Câteva zeci de preoți din cadrul Episcopiei de Bălți și Fălești, din cadrul Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Moscovei, au trimis miercuri o adresare către Episcopul Marchel prin care au cerut stoparea intrării în biserică a liderilor politici pro-europeni de la Chișinău, dar și să nu se mai roage pentru conducerea Republicii Moldova, după ratificarea pe 14 octombrie de către Parlamentul de la Chișinău a Convenției de la Istanbul împotriva violenței domestice.

„De la întemeiere Sfânta Biserică împreună cu clericii săi, au stat și stau la straja valorilor creștine și a învățăturilor ei, arătînd omului ce este păcatul și cum luptăm cu el. În aceste zile, noi tinerii părinți suntem profund indignați față de votarea și promulgarea „Convenției de la Istambul” (sic!), unde actuala guvernare atacă direct morala și sufletele copiilor noștri, risipind ceea ce noi ca părinți adunăm de-a lungul anilor”, se arată în adresare.

Episcopul Marchel este unul dintre cei mai activi clerici pro-ruși din Republica Moldova și un apropiat al lui Igor Dodon. Acesta a fost principalul lider al Mitropoliei Moldovei care a făcut campanie pentru Dodon în alegerile prezidențiale din 2016 pe care acesta le-a câștigat.

Marchel s-a remarcat prin declarații defăimătoare la adresa contracandidatei de atunci a lui Dodon, Maia Sandu, pe care a numit-o ca fiind o „femeie stearpă” și a îndemnat enoriașii să nu voteze cu ea.

Mitropolia Moldovei a trimis cu o săptămână înaintea ratificării Convenției o amplă scrisoare către Parlamentul de la Chișinău în care îi cere acestuia să nu ratifice Convenția de la Istanbul privind combaterea violenței împotriva femeilor, a scris și Veridica.ro.

Citeşte mai mult pe g4media.ro.

 

Comentarii