Mobilizare masivă în Pașcani pentru găsirea mamei unui tânăr adoptat în SUA

joi, 04 martie 2021, 10:45
2 MIN
 Mobilizare masivă în Pașcani pentru găsirea mamei unui tânăr adoptat în SUA

Un tânăr de 27 de ani, adoptat în SUA, a început căutările pentru a ajunge la mama lui biologică. Tot ce știe despre trecutul său este că a fost părăsit în scara unui bloc din Pașcani. Apelul său pe Facebook nu a rămas fără ecou. Sute de pășcăneni au distribuit mesajul în speranța că va ajunge la femeia căutată de Ioan.

”SALUTĂRI din Tennesse, SUA
Numele meu a fost IORDAN IOAN. 
M-am născut în orașul PAȘCANI, județul IAȘI, la data de 30 decembrie 1993. Părinții mei biologici nu au fost identificați niciodată deoarece pe 3 ianuarie 1994, am fost găsit pe scara blocului G6 de pe strada Izvoarelor din Pașcani. Imediat am fost dus la spitalul de pediatrie unde am fost tratat de probleme respiratorii. De aici am fost transferat la orfelinat și într-un final am fost adoptat de minunata mea familie în noiembrie 1995. Visul meu este să îmi cunosc familia biologică!! Știu cât de mici sunt șansele de a găsi pe cinevat!! Totuși sper prin intermediul acestei pagini ca anunțul meu să fie foarte mult DISTRIBUIT în orașul și județul meu natal. Poate cineva știe ceva, poate voi fi recunoscut. Dacă rudele mele văd acest anunț, vă rog să luați legătura cu mine. Nu vă caut pentru a vă judeca, vă caut pentru a vă cunoaște. Am nevoie să îmi cunosc trecutul, rădăcinile și motivul pentru care nu am rămas alături de voi.”, scrie Ion Iordan pe pagina de Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României 

Mesajul a stârnit sute de comentarii, iar printre acestea s-au regăsit și cei care l-au găsit pe Ioan când a fost părăsit în scara blocului. 

”Buna seara .Imi aduc perfect aminte cum te am gasit pe saniuta la noi la usa.Sora mea te a luat in brate si te a adus in casa…aveai un biletel in paturica care erai infasat ..Scria doar atit ..Imi cer iertare …dar nu pot trece cu el granita.Atunci am banuit ca mama ta era din Rep Moldova sau Rusia ptr k in acea vreme f multe persoane se ocupau cu un asa zis comert ….Mama mea te-a dus la maternitatea din Pascani. Eu cu sora mea am vrut sa l botezam …dar intre timp au fost botezati cred 2,3 copii aflati in aceiasi situatie de o doamna preoteasa care lucra in Spital .Am fost in vizita la el timp de 2-3 saptamini apoi a fost mutat si nu am mai stiut nimic de el pina azi”, a scris Alin Crismaru.

Comentarii