Modernizarea infrastructurii sanitare, prioritară pe lista investițiilor administrației liberale (P)

joi, 24 noiembrie 2022, 11:09
1 MIN
 Modernizarea infrastructurii sanitare, prioritară pe lista investițiilor administrației liberale (P)

Modernizarea spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean Iași au avut prioritate pe lista investițiilor din momentul preluării conducerii de către Președintele Costel Alexe și formării unei majorități de către echipa de consilieri județeni a Partidului Național Liberal.

Situația creată de pandemia din ultimii ani au arătat cât de importante sunt investițiile în sănătate, securitatea umană devenind responsabilitatea nu doar a sistemului medical, ci și a autorităților publice.

PNL Iași și-a asumat în programul de guvernare propus ieșenilor în 2020 reabilitarea integrală a spitalelor publice din subordinea Consiliului Județean Iași la nivelul normelor de funcționare și dotare din Uniunea Europeană.

În cadrul ultimei ședințe de Consiliul Județean, echipa liberală a aprobat realizarea proiectelor de modernizare și și dotare a spitalelor din subordinea, în vederea finanțării acestora prin Planul Național de Redresare și Reziliență prin Componenta C12, cu investiții totale ce depășesc suma de  127 de milioane de lei.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „Am făcut alți pași înainte în procesul de modernizare a infrastructurii sanitare prin aprobarea proiectelor privind dotarea spitalelor de Pneumoftiziologie, Spitalului de Copii, Spitalului de Neurochirurgie, maternităților Cuza Vodă și Elena Doamna, precum și spitalului de Boli Infecțioase cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Mă bucur că în ceea ce privește unitățile medicale din subordinea Consiliului Județean Iași luăm măsuri pentru a înlătura aceste riscuri.”

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii