Moscova se laudă că a respins atacul transfrontalier de la Belgorod şi a ucis 70 de militanţi

marți, 23 mai 2023, 16:41
2 MIN
 Moscova se laudă că a respins atacul transfrontalier de la Belgorod şi a ucis 70 de militanţi

Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că i-a respins pe luptătorii despre care spune că au lansat un atac transfrontalier din Ucraina în regiunea Belgorod şi susţine că a eliminat 70 de militanţi, iar pe restul i-a obligat să se retragă dincolo de graniţă, relatează The Guardian.

Peste 70 de „terorişti” ucraineni care au pătruns pe teritoriul regiunii Belgorod au fost eliminaţi de avioane, artilerie şi unităţi ruseşti în timpul unei operaţiuni antiteroriste, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării Igor Konaşenkov, potrivit TASS.

"În cursul operaţiunii antiteroriste, loviturile aeriene, focurile de artilerie şi acţiunile active ale unităţilor care acoperă frontiera de stat a Districtului Militar de Vest au blocat şi învins formaţiunile naţionaliste", a declarat el.

Konaşenkov a precizat că naţionaliştii rămaşi au fost împinşi înapoi pe teritoriul Ucrainei, unde au continuat să fie atacaţi până când au fost complet eliminaţi. Peste 70 de terorişti ucraineni, cinci camionete şi patru vehicule blindate de luptă au fost distruse, a adăugat el.

The Guardian notează că nu este prea clar cine a ordonat atacul despre care vorbeşte Moscova. Rusia susţine că a fost efectuat de "militanţi ucraineni", respingând informaţiile potrivit cărora aceştia s-ar fi autoidentificat ca fiind o miliţie anti-Kremlin de etnie rusă. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că există mulţi etnici ruşi în Ucraina, dar că acest lucru nu înseamnă că nu pot fi militanţi ucraineni.

Pe de altă parte, Kievul a dezminţit orice legătură cu luptătorii partizani ruşi, spunând că aceştia acţionează independent şi nu sunt supuşi controlului militar ucrainean.

Comentarii