Multe si mărunte: Chivu, antrenor la Inter

vineri, 12 iulie 2019, 01:43
6 MIN
 Multe si mărunte: Chivu, antrenor la Inter

 

Fostul internaţional Cristian Chivu a fost promovat şi va antrena echipa sub 17 ani a clubului Internazionale Milano, a anunţat gruparea italiană.Despre Cristian Chivu, presa italiană a scris, luna trecută, că ar putea face parte din staff-ul tehnic al echipei Sampdoria, dar mutarea nu a fost concretizată. Cristian Chivu, 38 de ani, a fost, sezonul trecut, antrenor al echipei under 14 a clubului Internazionale Milano, în prima sa activitate de tehnician după ce şi-a luat licenţa UEFA A, la Coverciano, la 15 decembrie 2017.

Ianis, la Genk?

Conform sport.ro, Ianis Hagi (20 de ani) s-ar fi înţeles cu Genk şi în cel mai scurt timp ar urma să se alăture echipei care în sezonul precedent a cucerit titlul în Belgia. Suma de transfer se ridică la 10 milioane de euro. Genk a cucerit în sezonul precedent titlul în Belgia, astfel că va evolua direct în grupele Ligii Campionilor. Gheorghe Hagi şi-a dorit cu orice preţ ca Ianis să ajungă la o echipă ce evoluează în grupele unei competiţii europene. La Genk este legitimat şi Vlamdimir Screciu, fost jucător la Craiova, care însă a avut mari bătăi de cap din cauza unei accidentări.

VAR în Liga I din play-off

 Asistenţa video pentru arbitraj (VAR) va fi implementată în Liga I în acest sezon, începând cu play-off-ul campionatului, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, Orlando Nicoară, directorul general al EAD Interactive, deţinătorul drepturilor TV pentru primul eşalon al otbalului românesc. „Vom încerca să avem implementat arbitrajul video din play-off-ul acestui sezon şi din sezonul viitor să-l împlementăm la toate meciurile. Face parte din producţia meciurilor de Liga I, producţie care trebuie să respecte anumite standarde, să fie respectate cerinţele pentru arbitrajul video”, a declarat Nicoară. Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, spune însă că VAR nu va fi implementat din acest sezon dacă FRF nu va specializa arbitrii.

Craiovenii au câştigat la Baku

Formaţia Universitatea Craiova a învins, aseară, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa azeră Sabail, în prima manşă a turului 1 preliminar al Ligii Europa. Au marcat: Ramazanov (’33, ’82) / Mateiu (’13) , Bancu (’51) şi  Roman (’67). Antrenorul Corneliu Papură a folosit următorii jucători: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Bancu – Ivanov, Mateiu, Qaka – Bărbuţ (’73 – Ioniţă), Roman (’68 – Fortes), Vătăjelu (’90 – Baiaram). Partida retur va avea loc peste o săptămână, la Craiova.

LPF schimbă sponsorul

Preşedintele Ligii Profesionsite de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, un parteneriat cu Casa Pariurilor pentru Liga I. Contractul de sponsorizare este valabil cinci ani, iar banii obţinuţi astfel vor reveni cluburilor, a adăugat el. Orlando Nicoară, directorul general al EAD Interactive, deţinătorul drepturilor TV pentru primul eşalon al fotbalului românesc, a declarat că, alături de LPF şi Casa Pariurilor, societatea pe care o reprezintă va încerca să facă din Liga I un adevărat spectacol. Până la finalul sezonului trecut, Liga I a fost sponsorizată de o altă casă de pariuri, Betano.

Ludogoreţ a pierdut în Ungaria

Echipa Ludogoreţ Razgrad, cu fundaşul Cosmin Moţi pe teren tot meciul, a fost învinsă, ieri, la Budapesta, cu scorul de 1-2 (1-1), de Ferencvaros în prima manşă a turului I preliminar al Ligii Campionilor. Tokmac Nguen('6) şi Oleksandr Zubkov('65) au marcat golurile campioanei Ungariei. Jakub Swierczok ('31) a înscris pentru campioana Bulgariei. La oaspeţi, doar Moţi a fost pe teren, dintre români. Atacantul Claudiu Keşeru a fost rezervă, iar fundaşul Dragoş Grigore nu a făcut parte din lot.Alte rezultate: BATE Borîsau – Piast Gliwice 1-1; Partizani – Qarabag 0-0; Şerif Tiraspol – Saburtalo Tbilisi 0-3; Slovan Bratislava – Sutjeska Niksic 1-1; FC Dundalk – FC Riga 0-0; Linfield Belfast – Rosenborg Trondheim 0-2; Valur Reykjavik – Maribor 0-3

 

Opriţa, antrenor la CSA Steaua

CSA Steaua a anunţat, joi, că noul antrenor principal al echipei de fotbal este Daniel Opriţa, care a semnat un contract pe un sezon, cu posibilitate de prelungire în funcţie de rezultatele obţinute. Din staful lui Opriţa fac parte Iulian Miu – antrenor secund, Fane Nofitovici – antrenor secund şi Sorin Bobariu – antrenor cu portarii. Colectivul de antrenori va beneficia şi de suportul tehnic al lui Florentin Dumitru, care se va alătura echipei. Obiectivul noii conduceri este de a promova echipa în eşaloanele superioare.

Nigeria şi Senegal în semifinale

Reprezentativa Nigeriei a învins la Cairo, cu scorul de 2-1 (1-0), naţionala Africii de Sud, în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni. Nigerienii au deschis scorul prin Samuel Chukwueze ('27), dar Bongani Zungu ('71) a egalat. Golul succesului „vulturilor” a fost înscris de William Troost-Ekong, în minutul 89. În semifinale, Nigeria va evolua cu învingătoarea din partida Coasta de Fildeş – Algeria. Într-un alt meci din sferturi, Senegal a trecut de Benin, tot la Cairo, cu 1-0. Idrissa Gueye a marcat golul victoriei în minutul 9. Olivier Verdon (Benin) a fost eliminat, în minutul 83. Senegalezii vor întâlni în penultimul act câştigătoarea din meciul Madagascar – Tunisia.

De Ligt merge spre Juventus

Fundaşul Matthijs de Ligt (19 ani) pare că şi-a găsit, în sfârşit, destinaţia finală. Presa din Olanda scrie că transferul apărătorului de la Ajax Amsterdam la Juventus este iminent, iar prezentarea oficială la noua sa echipă ar avea loc sâmbătă. Campioana Italiei nu vrea ca de Ligt să meargă în Austria cu Ajax, în stagiul de pregătire din Bramberg, şi a reconsiderat oferta făcută clubului din Amsterdam pentru „cel mai dorit fundaş„ al momentului. Astfel, publicaţia „De Tekegraaf” scrie că noua sumă propusă de Juventus este de aproximativ 75 de milioane de euro (67 de milioane + bonusuri), aceeaşi bani pe care i-ar fi oferit şi Barcelona pentru Matthijs de Ligt. Jucătorul se află acum alături de Ajax, aştepând ca negocierile să se încheie şi să ajungă în lotul echipei pregătite de tehnicianul italian Maurizio Sarri. Juventus i-a promis lui Matthijs de Ligt un salariu de 7 milioane euro net pe an, plus bonusuri ce pot ajunge la 5 milioane euro, scria Gazzetta dello Sport, în urmă cu o săptămână.

 

TAS l-a „curăţat” pe Mutko

 pe Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a ridicat sancţiunea decisă în urmă cu doi ani de Comitetul Internaţional Olimpic în cazul fostului ministru rus Vitali Mutko şi anume excluderea pe viaţă de la JO. În 2017, CIO a decis ca lui Mutko să I se interzică să participe la orice ediţie viitoare a Jocurilor Olimpice, ca parte a suspendării Rusiei de la JO de iarnă din 2018 pentru “manipularea sistematică a sistemuliu antidoping” la JO din 2014, de la Soci. Rusia a negat existenţa unui dopaj susţinut de stat în ţară, dar a recunoscut că au existat probleme în aplicarea regulilor antidoping. Mutko, ministrul Sporturilor în Rusia în perioada 2008-2016, s-a declarat încântat de decizia TAS. După interdicţia dictată de CIO în cazul său, Vitali Mutko nu s-a mai implicat în sport.

 

Neymar a fost amendat de PSG

Atacantul Neymar va fi amendat cu 375.000 de euro pentru că nu s-a prezentat la antrenamentele echipei PSG. Neymar trebuia să se prezinte, luni, la reluarea pregătirilor echipei pentru noul sezon, însă nu a făcut-o. Gruparea pariziană a emis un comunicat, în a precizat că jucătorul va fi sancţionat pentru absenţă. Tatăl lui Neymar a răspuns că PSG ştia de mult timp că fiul său nu se va prezenta la club, la 8 iulie, deoarece trebuie să participe la unele acţiuni ale Institutului Neymar din Brazilia, finanţat chiar de gruparea franceză.Însă gruparea franceză a motivat sancţionarea fotbalistului prin faptul că i s-a pus în vedere, în urmă cu două luni, obligaţia de a se prezenta la club, la 8 iulie.

 

Comentarii