Multe şi mărunte: Cupa Iaşului la table

joi, 11 octombrie 2018, 01:43
6 MIN
 Multe şi mărunte: Cupa Iaşului la table

 

Asociaţia Sportivă de Table şi Backgammon Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, SC Cotnari SA şi SC PIM SRL, organizează în perioada 12-14 octombrie turneul de table şi backgammon, Cupa Iaşului, concurs dedicat Sărbătorilor Iaşului şi găzduit de Restaurantul Cotnari. Ca de obicei, competiţia va cuprinde două turnee de backgammon, unul de table şi Turneul Maeştrilor. Vineri, de la ora 12:00, va avea loc prezentarea, iar două ore mai târziu, se vor face înscrierile şi, de la ora 16:00, zarurile vor începe să zornăie. Concurul continuă sâmbătă şi duminică, de la ora 10:00. Relaţii suplimentare la preşedintele-organizator Vasile Grăjdeanu, telefon 0741/482899 şi 0332 / 431126.

 

Gnohéré şi-a prelungit contractul

FCSB anuntă, ieri, că a ajuns la un acord cu Harlem Gnohéré pentru prelungirea actualei înţelegeri până în vara anului 2021. "Clubul nostru îi doreşte golgeterului Ligii 1 din sezonul trecut să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roş-albastru!", a anunţat clubul pe Facebook. În vârstă de 30 de ani, Harlem Gnohéré a ajuns în România în 2015 şi a semnat cu Dinamo, de unde a ajuns în 2017 la FCSB. Transferat de la Dinamo la FCSB în ianuarie 2017, pentru 250.000 de euro, Harlem Gnohéré a fost golgheterul Ligii 1 în sezonul 2017-2018, cu 15 goluri .

 

Scandal de corupţie la FC Bruges

Parchetul federal belgian a anunţat, ieri, că tehnicianul echipei FC Bruges, Ivan Leko, Herman Van Holsbeeck, fost conducător al clubului Anderlecht, arbitrii Bart Vertenten şi Sebastien Delferiere şi agentul de jucători Mogi Bayat au fost reţinuţi şi sunt audiaţi. Parchetul nu a precizat pentru ce au fost reţinuţi oamenii de fotbal, însă potrivit presei ar fi vorba de o dublă anchetă legată de meciuri trucate şi de posibile fraude financiare şi spălare de bani.Au avut loc percheziţii la zece cluburi de prim eşalon, între care şi Standard Liege, Anderlecht, Genk, Oostende şi FC Bruges. La Standard Liege, au fost confiscate contracte legate de transferuri în care a fost implicat Mogi Bayat (Obbi Oulare, Michel Preudhomme, Dino Arslanagic). Potrivit parchetului federal, s-au realizat percheziţii şi în Franţa, Luxemburg, Cipru, Muntenegru, Serbia şi Macedonia. Documente şi bunuri plasate în conturi bancare şi în seifuri au fost confiscate. În total, au participat la operaţiune 220 de poliţişti: 184 în Belgia şi 36 în afara Belgiei.

Un antrenor costisitor

Tehnicianul echipei Manchester United, José Mourinho, stă la hotel de când a preluat conducerea formaţiei din Premier League. El este casal la Lowry Hotel de 825 de zile, ceea ce a costat aproximativ jumătate de milion de lire sterline, Mourinho locuieşte în Manchester din 6 iulie 2016 şi are contract cu United până în 2020. El este cazat într-un apartament luxos care costă 600 de lire sterline pe zi. Familia tehnicianului locuieşte la Londra, unde fiica lui Mourinho, Matilde, a absolvit o facultate şi fiul său, José Mourinho Jr. a jucat pentru Fulham până în aprilie 2017. Săptămâna trecută, Mirror a scris că o eventuală demitere acum a lui Jose Mourinho de la Manchester United ar costa clubul 29 de milioane de lire sterline şi că dacă portughezul va fi lăsat în funcţie până la finalul sezonului şi Manchester United nu se va clasa pe un loc de Liga Campionilor, suma care i-ar reveni la demitere s-ar reduce semnificativ, până la zece milioane de lire sterline.

S-a furat trofeul Turului Franţei

Echipa Sky a anunţat, ieri, că trofeul de câştigător al Turului Franţei, obţinut în acest an de Geraint Thomas, a fost furat la Birmingham. Trofeul a fost expus alături de alte două, la Centrul Naţional de Expoziţii din Birmingham. La finalul evenimentului Cycle Show, în timp ce exponatele erau strânse, trofeul câştigat de Geraint Thomas a fost lăsat nesupravegheat pentru scurt timp şi atunci a fost furat. “Este o situaţie nefericită. Trofeul are o valoare limitată pentru cine l-a luat, dar pentru mine şi pentru echipă înseamnă mult. Sper că persoana care l-a luat îl va aduce înapoi”, adeclarat Thomas. Poliţia din Birmingham investighează acest furt

Nadal ajută sinistraţii din Mallorca

Numărul 1 mondial în tenis Rafael Nadal a decis să ajute victimele inundaţiilor din Insulele Baleare şi a propus să primească sinistraţi la academia sa din Mallorca. "Sincerele mele condoleanţe pentru rudele celor dispăruţi şi sunt alături de persoanele afectate de aceste indundaţii. Aşa cum am mai făcut, oferim cazare la academie tuturor celor care au nevoie de un loc în care să stea", a scris Nadal pe Twitter. Cel puţin nouă persoane au murit în inundaţiile cauzate de ploile torenţiale iar autorităţile încă se află în căutarea mai multor persoane dispărute, în Insulele Baleare. Autorităţile au precizat că 80 de soldaţi şi şapte vehicule de la unitatea militară de urgenţe se vor alătura celor 100 de persoane deja trimise de serviciile de urgenţe.

Kokorin şi Mamaev, în dizgraţie

Fotbaliştii Aleksandr Kokorin şi Pavel Mamaev au fost reţinuţi, marţi, după ce la începutul săptămânii au agresat un funcţionar al Ministerului rus de Comerţ, într-o cafenea din Moscova, relatează presa din Rusia. Kokorin, component al echipei Zenit Sankt Petersburg, şi Mamaev, de la FC Krasnodar, l-au lovit cu un scaun pe funcţionar. Imaginile au fost postate pe Instagram. FC Krasnodar a anunţat că vrea să îi rezilieze contractul lui Mamaev. “Din păcate, contractele sunt făcute în aşa fel încât să îi protejeze pe sportivi cât mai mult posibil. însă vom face totul pentru a reuşi”, se arată într-un comunicat al clubului rus.  Zenit Sankt Petersburg şi-a exprimat dezamăgirea pentru “comportamentul dezgustător” al lui Kokorin. Clubul a precizat că aşteaptă ca autorităţile să ajungă la o concluzie în acest caz “ruşinos” şi că deocamdată nu consideră necesar să discute despre sancţiuni care să îl vizeze pe jucător. Ministerul rus de Interne a ordonat deschiderea unei anchete după incidentul de luni.

Echipă de refugiaţi la Tokyo

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că la ediţia din 2020 a JO de la Tokyo, va participa şi o echipă formată din refugiaţi, decizia fiind luată la cea de-a 133-a sesiune CIO, la Buenos Aires.  CIO îşi doreşte astfel să ajute în contextul crizei globale cu privire la refugiaţi şi să transmită un mesaj de solidaritate şi speranţă pentru milioanele de refugiaţi, se arată pe site-ul olympic.org. Componenţa echipei refugiaţilor pentru Tokyo 2020 va fi anunţată în anul în care va avea loc competiţia. În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a participat o echipă formată din zece refugiaţi provenind din Siria, Congo, Etiopia şi Sudanul de Sud. Cei zece au concurat în probele de atletism, nataţie şi judo.

 

 

Comentarii