Multe și mărunte: Nervii lui Tadici costă

joi, 02 decembrie 2021, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Nervii lui Tadici costă

 

Antrenorul de handbal Gherorghe Tadici a fost sancţionat cu şase jocuri de suspendare şi penalitate financiară de 4.000 de lei după ce şi-a bruscat propria jucătoare, la meciul cu SCM Râmnicu Vâlcea. Aceasta este a doua suspendare de lungă durată a lui Tadici în acest sezon, pentru comportamentul său faţă de jucătoarele pe care le antrenează. În septembrie, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal (FRH) l-a suspendat pentru opt etape după ce Tadici şi-a jignit şi ameninţat propriile jucătoare, în time-out-ul unui meci din Cupa României.

Repatriaţi şi carantinaţi

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a fost repatriată din Africa de Sud, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, cu o cursă specială TAROM şi a intrat în carantină, a anunţat subprefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder. ”Cele 29 de persoane au aterizat în noaptea de marţi spre miercuri cu o cursă TAROM pe Aeroportul Internaţional Maramureş. Ei au fost testaţi şi s-au recoltat probe RT-PCR în Africa de Sud şi Kenya, dar şi la sosirea pe aeroport de către personal medical din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş” a precizat Rudolf Stauder. Potrivit acestuia, nici un component al echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare nu are probleme medicale. El a precizat că testele RT-PCR vor fi repetate după opt zile, iar dacă rezultatul probelor va ieşi tot negativ, cele 29 de persoane pot ieşi din carantina instituţionalizată.

Nou preşedinte la „U”

Fostul fundaş central Andrei Cordoş este noul manager general al clubului Universitatea Cluj, a anunţat, miercuri, gruparea din Liga a II-a. Andrei Cordoş a fost un fotbalist crescut la centrul de copii şi juniori al clubului clujean. În sezonul 2006/2007, el a îmbrăcat pentru prima dată tricoul echipei mari. A evoluat timp de patru ani pentru „U”, perioadă în care a fost convocat la naţionala de tineret a României. În 2009, fundaşul clujean a semnat în Italia, cu Frosinone. Cordoş a revenit la „U” în 2017 şi în total, acesta a strâns 120 de meciuri în alb şi negru, marcând de şase ori. În cariera de fotbalist, el a mai jucat la FCM Târgu Mureş, FC Vaslui, Dinamo, FC Botoşani, Pandurii Târgu Jiu şi Luceafărul Oradea.

Konta s-a retras

Jucătoarea britanică de tenis Johanna Konta a decis să se retragă din activitate la doar 30 de ani.  Fostă număr 4 mondial în iulie 2017, Konta a jucat semifinale la 'Australian Open (2016), Wimbledon (2017)şi Roland-Garros (2019). Ea a câştigat patru titluri în carieră. Johanna a spus că este „recunoscătoare” pentru cariera avută şi că şi-a îndeplinit toate visurile. Ultimul ei meci a fost la Cincinnati Ope, în august, când a pierdut în faţa sportivei cehe Karolina Muchova,

Selecţioner la 72 de ani

Argentinianul Jose Pekerman, în vârstă de 72 de ani, a fost numit la conducerea tehnică a naţionalei Venzuelei, care deja a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2022. Pekerman a antrenat Argentina între 2004 şi 2006, iar la Cupa Mondială din Germania a ajuns în sferturile de finală. El a pregătit şi naţionala Columbiei, din 2012 până în 2018, ajungând şi cu această reprezentativă în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, în 2014, fază în care a fost învinsă de Brazilia, ţara gazdă.Noul selecţioner îl înlocuieşte pe venezuelanul Leo Gonzalez, interimar pentru scurt timp după demisia din august a portughezului José Peseiro, care şi-a reziliat contractul din cauza unor salarii neplătite.

Şi fetele fac scoruri de maidan

Echipa feminină de fotbal a Angliei a „zdrobit” naţionala Letoniei, scor 20-0, într-un meci din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2023. Lauren Hemp a înscris de patru ori. Ellen White a devenit cea mai bună marcatoare din istoria naţionalei Angliei, cu un total de 48 de goluri. Ea a marcat de trei ori cu Letonia. În 2003, tot Anglia reuşise o victorie record, scor 13-0, cu Ungaria. Englezoaicele au înregistrat a şasea victorie în tot atâtea meciuri din preliminarii, în care au marcat 53 de goluri şi nu au primit niciunul.

 

Sergi Roberto se operează în Finlanda

Mijlocaşul FC Barcelona ​​Sergi Roberto va fi operat în următoarele zile la muşchiul drept femural al coapsei drepte, a anunţat, ieri, clubul catalan, într-un comunicat. Operaţia va avea loc la Turku (Finlanda) sub conducerea doctorului Lasse Lempainen şi sub supravegherea serviciilor medicale ale clubului.Potrivit presei locale, jucătorul ar putea fi indisponibil aproximativ patru luni, până în aprilie. Sergi Roberto (29 de ani, 11 selecţii), unul dintre cei patru căpitani ai echipei blaugrana, a jucat 12 meciuri în acest sezon (nouă în LaLiga şi trei în Liga Campionilor) şi a marcat două goluri. Tratat iniţial pentru o întindere a cvadricepsului coapsei drepte, de care suferea de la sfârşitul lunii octombrie, Sergi Roberto şi-a reluat antrenamentele cu echipa, dar a suferit o recidivă, potrivit presei catalane.

 

 

Comentarii