Multe și mărunte: Poltehnica joacă joi în Cupa Rpmâniei, la Buzău

sâmbătă, 26 octombrie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Poltehnica joacă joi în Cupa Rpmâniei, la Buzău

 

Politehnica Iaşi va juca joi, 31octombrie, de la ora 14:30, în optimile de finală ale Cupei României cu echipa de Liga a III-a Metalul Buzău, pe stadionul „Cornel Negoescu” din localitate. Iată şi programul celorlalte partide:

Marţi: CS Mioveni – FC Hermannstadt (18:15), „U” Cluj – FCSB (21:00); Miercuri: Academica Clinceni – FC Botoşani (14:30), Sănătatea Cluj – Petrolul (17:00), Foresta Suceava – Dinamo (19:30); Joi: Sepsi Sfântu Gheorghe – Astra Giurgiu (18:15), FC Voluntari – Universitatea Craiova (21:00). Toate partidele vor fi televizate

Aroganţa lui „Ibra”

Los Angeles Galaxy a pierdut în deplasare, meciul cu concitadina Los Angeles FC, scor 3-5, în semifinale Conferinţei de Vest a MLS, spre nemulţumirea vedetei oaspeţilor, suedezul Zlatan Ibrahimovic, aflat poate la ultimul meci în campionatul nord-american de fotbal. Ibrahimovic şi-a pierdut cumpătul după acestă partidă şi a făcut un gest obscen către un suporter al gazdelor, care îl admonesta. După meci, atacantul suedez a afirmat că dacă va pleca din SUA, nimeni nu îşi va mai aminti că există MLS. Ibrahimovic, 38 de ani, mai are două luni de contract cu LA Galaxy.

 „ Andone nu-i de vânzare”

Conducerea clubului Galatasaray Istanbul este mulţumită de evoluţiile atacantului Florin Andone, împrumutat de la gruparea engleză Brighton, informează presa turcă.În aceste condiţii, Galata a încercat să obţină transferul definitiv al internaţionalului român. „Andone nu este de vânzare”, a venit răspunsul din Anglia.Românul de 26 de ani are contract până vara anului 2023 cu gruparea din Premier League, care îl aşteapă înapoi la finalul împrumutului. Gruparea turcă plăteşte 700.000 de euro pentru împrumutul atacantului român. Deşi presa turcă a scris despre o clauză prin care Galatasaray îl poate transfera definitiv pe Andone, în 2020, pentru 2.5 milioane de euro, aceasta nu ar exista în contractul dintre cele două cluburi.

Cu cine joacă Volei Alba?

Campioana României la volei feminin, Volei Alba Blaj, va evolua în grupa D a Ligii Campionilor, cu echipele Imoco Volley Conegliano (Italia), Nantes VB (Franţa) şi câştigătoarea confruntării din calificări Vasas Óbuda Budapesta (Ungaria) – Partizani Tirana (Albania), potrivit tragerii la sorţi de vineri, de la Sofia. La tragerea la sorţi de vineri, Volei Alba Blaj a făcut parte din urna a treia valorică. Competiţia va începe în 19 noiembrie, cu 20 de echipe la start, între care şi Volei Alba Blaj. Două echipe vor fi decise săptămâna viitoare, atunci când se va juca returul din turul al treilea preliminar al competiţiei.În 2018, Volei Alba Blaj a jucat finala Ligii Campionilor, iar în 2019 a atins tot ultimul act, însă în CEV Cup.

Debut în Turul Italiei

Ciclistul slovac Peter Sagan, campionul mondial din 2015 până în 2017, va participa anul viitor pentru prima dată la Turul Italiei, a anunţat ieri echipa sa, BORA-hansgrohe, citată de Agerpres. „Italia ocupă un loc special în inima mea. În aceasta ţară am câştigat primul meu titlu de campion mondial în 2008 (mountain bike junior) şi am petrecut primii ani din cariera de profesionist la o echipă italiană (Liquigas). Pe 9 mai voi fi la linia de start, la Budapesta. Cu plecare de la Budapesta şi cu primele trei etape în Ungaria, Turul Italiei îmi va da posibilitatea să pedalez foarte aproape de ţara mea natală”, a declarat Sagan.

Slovacul, care va împlini 30 de ani anul viitor, va participa, de asemenea, la Turul Franţei.

Viitorul l-a luat pe Zoua

FC Viitorul a anunţat, ieri, că fotbalistul camerunez Jacques Zoua estenoul jucător al echipei constănţene. Zoua a făcut vizita medicală, după care a semnat un contract valabil până în vara anului viitor, cu drept de prelungire până în iulie 2022. Atacantul în vârstă de 28 de ani a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni cu naţionala Camerunului în 2017, este de patru ori campion al Elveţiei cu FC Basel (2010, 2011, 2012 şi 2013), de două ori câştigător al Cupei Elveţiei (2010 şi 2012, cu FC Basel), iar în carieră a mai evoluat pentru Hamburg (Germania), Ajaccio (Franţa), Kaiserlautern (Germania), Beerschot (Belgia) şi Astra Giurgiu.

Dopat cu diuretic

Baschetbalistul DeAndre Ayton (Phoenix Suns) a fost suspendat 25 de meciuri după ce a fost depistat pozitivi cu un diuretic. Pivotul de 21 de ani, orginar din Insulele Bahamas, prima alegere la draftul din 2018, a jucat, miercuri, în primul meci al sezonului, cu Sacramento Kings (scor 124-95), în care a reuşit 18 puncte şi 11 recuperări. Suspendarea sa intră în vigoare de la următorul meci, cu Denver Nuggets. Jucătorul se apără spunând că a consumat ceva fără să ştie ce conţine. Potrivit jurnalistului Adrian Wojnarowski de la ESPN, sindicatul jucătorilor din NBA pregăteşte o procedură de arbitraj vizând reducerea sau anularea sancţiunii dictate împotriva lui Ayton, pe baza criteriului „ingestiei neintenţionate a unei substanţe”. 

 

Comentarii