Multe şi mărunte: Salarii dubioase pentru Messi

luni, 15 ianuarie 2018, 02:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Salarii dubioase pentru Messi

 

Internaţionalul argentinian Lionel Messi are la FC Barcelona câştiguri cumulate de peste 100 de milioane de euro brut pe an, conform unor documente Football Leaks. L’Equipe scrie că la 30 iunie 2017, pentru cel mai recent contract al lui Messi, tatăl jucătorului şi clubul s-au înţeles ca argentinianul să aibă un salariu de 400 de milioane de euro pe patru ani. “Este prima dată în istoria fotbalului când un jucător obţine un venit garantat care depăşeşte 100 de milioane de euro pe sezon”, notează Mediapart, conform L’Equipe. Anterior, salariile cunoscute ale lui Messi au fost de 12 milioane de euro în 2012 şi 22,8 milioane în 2014, iar apoi de aproximativ 40 de milioane de euro.  Fiscul spaniol anchetează dacă plăţile grupării FC Barcelona către fundaţia Lionel Messi, pentru circa 12 milioane de euro, ar fi putut fi salarii deghizate, informează cotidianul El Mundo. Cotidianul, care a avut acces la documente Football Leaks, susţine că FC Barcelona a plătit "cel puţin 12,7 milioane de euro Fundaţiei Messi în perioada 2010/2016".

Ianis a revenit la Vitorul

Formaţia FC Viitorul a fost învinsă, duminică, scor 0-2, de echipa Galatasaray, într-un meci amical disputat la Belek.  Golurile au fost marcate de Rodrigues ('61) şi Horj (’68 – autogol). Ianis Hagi a jucat prima repriză la Viitorul, iar Carlo Casap a evoluat  în acest meci pentru prima dată după accidentarea care l-a ţinut şase luni departe de teren. FC Viitorul are programat următorul meci astăzi cu echipa albaneză Skenderbeu.

Simona nu se bagă în ciorba LGBT

Simona Halep nu se implică în scandalul legat de schimbarea numelui arenei Margaret Court şi nici nu va boicota partidele care vor avea loc pe acest teren, în cadrul Australian Open. La conferinţa de presă dinaintea turneului, Halep a fost întrebată despre afirmaţiile fostei jucătoare americane de tenis Billie Jean King, care a cerut ca numele lui Margaret Court să nu mai fie folosit pe o arenă de la Melbourne Park, după afirmaţiile homofobe ale deţinătoarei recordului de turnee de Grand Slam câştigate. "Mai întâi, eu respect pe toată lumea. Fiecare face ce vrea. Nu am să comentez asta. Fiecare are viaţa lui. Cât despre a juca pe acel teren, joc oriunde sunt programată. Organziatorii decid aceste lucruri. Nu au nicio legătură cu mine. Dar dacă voi fi programată pe Margaret Curt, o să joc pe Margaret Court", a spus jucătoarea română, potrivt beinsports.com.

Torje schimbă echipa în Turcia

Conducerea clubului turc Aytemiz Alanyaspor s-a înţeles în toate privinţele cu Gabriel Torje şi urmează să îl achiziţioneze pe român, informează futbolarena.com. Potrivit cursei citate, Torje este dorit la Alanyaspor de tehnicianul Hikmet Karaman. Cele două părţi vor semna contractual în câteva zile, adaugă site-ul turc. Gabriel Torje a mai jucat în Turcia la echipele Konyaspor, Osmanlispor şi Karabukspor. Alanyaspor ocupă, după 17 etape, locul 13 în clasamentul primei ligi din Turcia, cu 18 puncte. Lider este Başakşehir, cu 36 de puncte.

Insucces la limită

Campioana en-titre a României la polo, Steaua Stirom Bucureşti, a fost învinsăsâmbătă, pe teren propriu, de formaţia germană Spandau 04 Berlin, cu scorul de 5-6 (1-0, 1-3, 2-1, 1-2)  în cea de-a şasea partidă din grupa B a Ligii Campionilor. Pentru Steaua au marcat Filipovici, Gheorghe, Buljubasic, Delgado şi Murisic, fiecare câte un gol. Anterior, Steaua a obţinut următoarele rezultate în grupa B: 3-8 cu ZF Eger, 3-15 cu deţinătoarea trofeului, Szolnoki VK, 6-15 cu Pro Recco, 4-8 cu Jadran Carine şi 11-10 cu CN Sabadell. Steaua Bucureşti joacă pentru prima dată în grupele Ligii Campionilor. Din grupa B mai face parte echipa AZC Alphen (Olanda). În meciul următor, Steaua Stirom va juca în deplasare, în 24 ianuarie, chiar fu formaţia oland

Turan s-a repatriat

FC Barcelona a anunţat, sâmbătă, că a ajuns la un acord cu Istanbul Başakşehir pentru împrumutul lui Arda Turan la gruparea din Turcia. Turan a fost împrumutat pentru două sezoane şi jumătate. “Arda Turan revine astăzi în ţara lui, în echipament portocaliu. Acesta nu este doar transferul clubului Başakşehir, este transferul Turciei”, a notat clubul din Istanbul, pe site-ul oficial. Arda Turan a fost achiziţionat de FC Barcelona în 2015. El a jucat de atunci în 55 de meciuri şi a înscris 15 goluri. A câştigat şase trofee cu echipa catalană: titlul în Spania, de două ori Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Campionatul Mondial al Cluburilor şi Supercupa Europei. Istanbul Başakşehir este lider în clasamentul campionatului turc, cu 36 de puncte, cu unul mai mult decât Galatasaray şi cu trei mai multe decât Fenerbahçe.

Real Madrid, în vrie

Formaţia Real Madrid a fost învinsă de Villarreal, scor 0-1 sâmbătă, în etapa a XIX-a a campionatului Spaniei. Madrilenii nu au mai câştigat în campionat din 9 decembrie. Unicul gol al meciului a fost marcat de Fornals, în minutul 87. În clasament, Real Madrid se află pe locul IV, la 15 puncte de liderul FC Barcelona.

Schimbare de antrenor la Malaga

Tehnicianul José Gonzalez Lopez a fost numit antrenor al echipei Malaga, a doua zi după demiterea lui Michel, din cauza rezultatelor nefavorabile. În vârstă de 51 de ani, José Gonzalez a jucat la Malaga în 1996. El va conduce echipa până la finalul sezonului, având ca obiectiv salvarea de la retrogradare. După 19 etape din LaLiga, Malaga este pe locul 19, penultimul, cu 11 puncte.

 

Comentarii