Multe și mărunte: Sepsi în pasă neagră

luni, 16 august 2021, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Sepsi în pasă neagră

 

Echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a pierdut, ieri, pe teren propriu, cu FC Argeş, scor 0-2, prin golurile marcate de Cr.Dumitru ('36) şi Turda ('62). În cadrul etapei a V-a a Ligii 1 s-au mai înregistrat rezultatele: FC Voluntari-Academica 1-0 (0-0). Nemec ('46); CFR Cluj – Farul Constanţa 1-0 (1-0). Debeljuh ('27); FCU Craiova – Chindia Târgovişte 0-0: UTA – CSU Craiova 1-0 (0-0). Antal ('71). Derbiul Rapid – FCSB (scor, 1-0) s-a disputat aseară, iar astăzi se dispută partidele Gaz Metan Mediaş – FC Botoşani (ora 18:30) şi Dinamo – CS Mioveni (21:30).

 

Canotajul are şi viitor

România a cucerit două medalii de aur în finalele Campionatului Mondial de canotaj pentru juniori disputate duminică la Plovdiv. Băieţii de la dublu rame, Andrei Axintoi şi Iliuţă Nuţescu, au cucerit medalia de aur, după ce au câştigat finala A, devansând Germania şi Canada. Echipajul feminin de patru rame fără cârmaci, Daria Dinulescu, Maria Guzran, Elena Robitu şi Ancuţa Ungurean, a cucerit aurul, după a ocupat primul loc în finală, înaintea Franţei şi Italiei. Barca feminină de 8+1 (Mariana Dumitru, Elena Mocanu, Florentina Neculăeasa, Ana-Maria Loghin, Petruţa Popa, Elena Cerbu, Valentina Azoiţei, Alexandra Ruşcuţă, Victoria Petreanu) a cucerit bronzul, fiind învinsă de SUA şi Germania.

Bulmaga pierde teren

După şase runde, la Campionatul European feminin de şah care se dispută la Iaşi, conduce armeanca Elina Danielian, cu 5 puncte, urmată cu acelaşi punctaj de Gunai Mammadzada (Azerbaidjan) şi ucraineanca Iulia Osmak. După patru victorii în primele patru runde, cea mai bine cotată jucătoare română, Irina Bulmaga, a suferit, în runda de sâmbătă a doua înfrângere consecutivă, cu albele în faţa polonezei Oliwia Kiolbasa. Bulmaga ocupă locul 12 cu patru puncte. Ieri a fost zi de pauză, mai rămânând de disputat cinci runde      

Marin contra Marin în Cupa Italiei

Fotbalistul echipei Cagliari, Răzvan Marin, a înscris un gol în meciul câştigat, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa echipei lui Marius Marin, Pisa, în primul tur al Cupei Italiei. Răzvan Marin a marcat în minutul 29. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost înscrise de Caracciolo (’37 – autogol) şi Deiola (‘45^3).Pentru oaspeţi a marcat Masucci (’68).Răzvan Marin a primit un cartonaş galben în minutul 84 şi a jucat până în minutul 90^5. La Pisa, echipă de eşalon secund, Marius Marin a intrat pe teren în minutul 46.Cagliari s-a calificat în turul doi al competiţiei, fază în care va întâlni tot o formaţie din Serie B, Cittadella.

 

A început „La Vuelta”

După ce a început cu un contratimp la Burgos câştigat imperial de slovenul Primoz Roglic, turul ciclist al Spaniei („La Vuelta”) a continuat cu o etapă de sprint, la care cel mai rapid a fost belgianul Jasper Philipsen (Alpecin). El a fost urmat pe linia de sosire de Fabio Jakobsen (Deceuninck) şi Michael Matthews (Bike Exchange). În clasamentul general nu au avut loc schimbări semnificative. Primoz Roglic rămâne lider, chiar dacă avansul său faţă de Alex Aranburu este de numai o secundă.

 

Încă doi străini în lotul lui Bratu

Selecţionerul Florin Bratu a decis să mai trimită două convocări preliminare, pentru Alexandru Ţârlea (Alaves/Spania) şi Ricardo Farcaş (Siena/Italia).Naţionala U21 a României va începe pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România şi Georgia. Calificată deja la EURO 2023 din postura de ţară gazdă, România U21 va disputa primele două partide amicale, cu Anglia, la 3 septembrie, şi cu Georgia, la 7 septembrie. Ambele jocuri se vor disputa pe stadionul Arcul de Triumf, de la ora 21:00. Pentru aceste două partide, Florin Bratu a apelat la Radu Drăguşin (Juventus Torino/Italia) şi Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).

 Ofosu, trimis la Bursa

Universitatea Craiova a anunţat, sâmbătă, că l-a transferat pe atacantul Regay Ofosu la gruparea turcă Bursaspor. Atacantul cu cetăţenie germană şi ghaneză Reagy Ofosu, 30 de ani, a fost transferat de Universitatea de la FC Botoşani în octombrie 2020. El a venit la Botoşani în vara anului 2019, după a mai jucat în Spartak Trnava (Slovacia), NK Istra (Croaţia), NEC Nijmegen (Olanda) şi Grödig (Austria).

Ciuca bătăilor

Naţionala de baschet masculin a României a încheiat, ieri, partidele din grupa D a precalificărilor World Cup 2023, de la Riga, cu încă o înfrângere, a patra, scor 66-94 (23-50) cu Belarus. Tricolorii nu au avansat astfel în faza calificărilor. România a pierdut şi cele trei partide anterioare din grupa D, adică 72-108 şi 69-79, cu Letonia, plus 72-77 cu Belarus. La rândul său, Letonia a învins ambele oponente şi a încheiat grupa lider neînvins, cu 8 puncte. A doua echipă calificată este Belarus, cu două victorii şi două eşecuri (6 puncte), în timp ce România nu trece de precalificări şi încheie pe locul 3, ultimul (4 puncte). Pentru calificarea mai departe, tricolorii aveau nevoie de o victorie la minimum 6 puncte în disputa cu Belarus.

 

 

 

Comentarii