Newsweek: Navele de război ale Rusiei nu au mai intrat de 7 zile în Marea Neagră. De ce se teme Putin?

luni, 11 martie 2024, 19:19
2 MIN
 Newsweek: Navele de război ale Rusiei nu au mai intrat de 7 zile în Marea Neagră. De ce se teme Putin?

Navele de război ale Rusiei nu au mai intrat de 7 zile în Marea Neagră, după ce au fost „măcinate” constant de armata ucraineană. Ultima „victimă” a dronelor construite de ucraineni este o navă de patrulare Serghei Kotov.

Trupele rusești nu și-au desfășurat navele de război în Marea Neagră de aproape o săptămână. Ocupanții au luat o "pauză" după pierderea navei de patrulare Serghei Kotov.

Acest lucru este evidențiat de rapoartele Marinei ucrainene, care sunt publicate zilnic pe rețelele de socializare. Potrivit Marinei ucrainene, ultima dată când navele de război ale ocupanților au ieșit pe mare a fost pe 3 martie.

A doua zi, nava "Serghei Kotov" se afla pe mare, scufundându-se în urma unui atac nocturn al dronelor navale ucrainene. În zilele care au urmat, agenția a publicat informații potrivit cărora nicio navă de război rusă nu a fost reperată în Marea Neagră.

Nu se știe dacă această pauză se datorează pierderii navei de patrulare Serghei Kotov de către ocupanți sau din alte motive. După cum a relatat Ukrainian News, în noaptea de 4 spre 5 martie, o navă de patrulare din cadrul proiectului 22160, numită Serghei Kotov, a fost distrusă în strâmtoarea Kerch.

Nava ocupantului a fost scufundată ca urmare a unui atac al vehiculelor maritime fără pilot la bord Magura V5 ucrainene. După ce a suferit trei răniți, Serghei Kotov s-a scufundat.

Reamintim că, la 14 februarie anul acesta, o mare navă de asalt amfibie Caesar Kunikov a fost scufundată în Marea Neagră, în apropiere de orașul Alupka.

Iar în noaptea de 1 februarie, armata ucraineană a scufundat nava de rachete Ivanivets, în valoare de aproximativ 60 de milioane de dolari. Citeşte mai mult pe newsweek.ro.

 

Comentarii