Nişte băieţi de caracter vor să salveze Politehnica

marți, 11 mai 2021, 01:43
3 MIN
 Nişte băieţi de caracter vor să salveze Politehnica

Jucătorii Politehnicii care au mers la Arad şi s-au dăruit total în meciul cu UTA merită felicitaţi

 

Politehnica Iaşi continuă să aibă şanse de evitare a retrogradării. Asta pentru că duminică, la Arad, în antepenultima rundă a play-out-ului, Poli nu numai că a evitat o înfrângere care ar fi dus-o în eşalonul secund, dar s-a şi impus, cu 2-1.

Chiar dacă succesul a fost generat şi de prestaţia mult sub aşteptări a gazdelor, care au confirmat că nu le prieşte deloc iarba verde de acasă, unde au obţinut doar trei victorii din 19 partide, şi de noroc (UTA a trimis mingea în bară în prelungiri), modul în care s-au dăruit jucătorii ieşeni merită subliniat.

Neînsoţiţi în vestul ţării de niciun şef, conduşi de un antrenor contestat chiar şi de mulţi oameni din interior, lăsaţi singuri şi de colegii de echipă rămaşi acasă, cei 12 ieşeni care au intrat pe teren la Arad s-au zbătut, s-au dăruit, au luptat. Iar eforturile lor au fost răsplătite din plin! Poli a câştigat un meci dominat cu autoritatede către gazde în actul secund. UTA a avut raportul posesiei favorabil şi cifre statistice mai bune – 14-9 la şuturi, 6-1 la cornere, 1-0 la bare – însă au fost imprecise, raportul şuturilor pe poartă fiind 2-6.

 

O notă aparte merită străinii care au jucat la Poli, nouă dovadă că locul naşterii nu are legătură cu caracterul. Deşi e curtat de mai multe cluburi şi e la final de contract, Passaglia a strâns, din nou, echipa, conaţionalul său, De Iriondo, secondându-l perfect, Platini, şi el la final de contract, a alergat cât pentru două meciuri, iar grecul Baxevanos, care are mereu cuvinte de laudă la adresa Iaşului, a uitat că e la final de împrumut şi s-a luptat din greu. Sublinierea eforturilor străinilor nu înseamnă însă că eforturile unor români, ca Onea sau Popadiuc, care au arat flancul stâng, nu trebuie punctate.

Rezultatul obţinut în condiţiile în care oaspeţii au avut zece absenţi (doi excluşi, opt anunţaţi accidentaţi, deşi există suspiciuni că, în unele cazuri, problemele puteau fi depăşite), mulţi importanţi, a confirmat ceva important: Dacă avea linişte şi era condusă cu cap, Poli putea să navigheze, cu lotul actual, liniştit pe la mijlocul clasamentului în acest sezon.

Pentru ieşeni urmează meciul de sâmbătă, din Copou, cu FC Hermannstadt, partidă care poate fi câştigată, sibienii, de care Poli a trecut recent, tot pe “Emil Alexandrescu”, având o exprimare modestă de multe etape. Iar dacă jocul rezultatelor va fi de partea Iaşului, retrogradarea se poate juca în ultima etapă, joia viitoare. Atunci când Poli va evolua pe terenul lui Gaz Metan Mediaş, formaţie care are şanse să scape matematic de baraj înaintea ultimei runde. (Ovidiu MINEA)

Ieri, în etapa a VII-a din play-out: FC Voluntari – Chindia Târgovişte 0-0. Clasament: 1. Chindia – 35 p (7-1); 2.FC Argeş – 31 (9-4); 3.Mediaş – 29 (11-7); 4.UTA – 28 p (6-9); 5.Dinamo – 27 p (9-7); 6.Viitorul – 26 p (6-4); 7. Astra – 24 p (6-8); 8. Voluntari -24 p (3-7); 9. Poli Iaşi – 20 p (5-10): 10. Hermannstadt – 20 p; (4-0).

 

Poli-catalog

 

Brînză (5) – ezitant la gol, a comis o mare eroare în prelungiri, când a fost salvat de bară; a profitat de ezitarea lui Petre din minutul 75.

Cană (5,5) – decent.

De Iriondo (6) – a îmbrăcat bine haina de stoper.

Baxevanos (6) – dedicat.

Onea (6,5) – s-a descurcat bine ca fundaş stânga, a obţinut un penalty.

Gaitan (5) – unele ezitări, putea să genereze un penalty.

Passaglia (7) – creierul echipei, a dat şi un gol.

Platini (6) – exemplu de dăruire.

Vanzo (5) – a alergat fără folos.

Popadiuc (6,5) – a transformat penaltiul.

Zajmovic (5,5) – şi-a creat câteva ocazii pe care le-a irosit prea uşor.

Fr. Cristea (5,5) – a primit puţine minute.

 

 

Comentarii