Noi categorii de persoane vor fi incluse în etapa a II-a de vaccinare

marți, 19 ianuarie 2021, 20:45
2 MIN
 Noi categorii de persoane vor fi incluse în etapa a II-a de vaccinare

Noi categorii – persoane cu handicap, persoane imobilizate, cele imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu bolnavii – vor fi incluse în cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare. 

Potrivit unei hotărâri care ar urma să fie adoptată miercuri de guvern, vor fi incluse în etapa a doua şi noi categorii de angajaţi din domenii de activitate considerate esenţiale. O altă modificare vizează introducerea unor categorii de angajaţi şi în cea de a treia etapă de vaccinare, pe lângă populaţia generală.

Mai multe date despre persoanele ce vor fi incluse in etapa a II-a de vaccinare gasiti aici

În şedinţa de miercuri, Guvernul ar urma să adopte un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, care prevede includerea unor noi categorii în etapa a doua de vaccinare, care a început în 15 ianuarie şi vizează persoanele cu vârsta peste 65 de ani, bolnavii cronici şi angajaţi din domenii considerate esenţiale.

În cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare ar urma să fie incluse şi: persoane încadrate într-un grad de handicap, persoane imobilizate, persoane imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu acestea, persoane fără adăpost

De asemenea, este extinsă şi lista domeniilor (instituţiilor) considerate esenţiale. Astfel, în cea de a doua etapă de vaccinare va fi inclus:

Personal-cheie pentru funcţionarea instituţiilor statului, respectiv Parlament, Curtea Constituţíonală, Preşedinţie, Guvern, Consiliul Economic şi Social, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, Banca Naţională a României, ministere şi instituţii subordonate acestora. Acum, prevederea vizând această categorie face referire la "personal cheie pentru funcţionarea instituţiilor statului (parlament, preşedinţie, guvern, ministere şi instituţii subordonate acestora)".

Personalul în activitate din cadrul celorlalte instituţii din sistemul naţional de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională, precum şi executorii judecătoreşti, interpreţii şi traducătorii autorizaţi de Ministerul Justiţiei şi avocaţii înscrişi în tabloul avocaţilor întocmit potrivit Legii nr.51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Acum, prevederea vizând această categorie face referire la "personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi a autorităţii judecătoreşti".

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

 

Comentarii