Noi cazuri de gripă sezonieră la Iași. Sunt așteptate îmbolnăviri și în martie

luni, 24 februarie 2020, 02:58
2 MIN
 Noi cazuri de gripă sezonieră la Iași. Sunt așteptate îmbolnăviri și în martie

Gripa sezonieră continuă să îi afecteze pe ieşeni, după ce în acest sfârşit de săptămână au fost diagnosticate foarte multe cazuri, trei dintre acestea fiind confirmate zilele trecute. 

În Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“ au ajuns trei femei în vârstă de 20, 24, respectiv 44 de ani, toate fiind identificate cu gripă de tip A. Femeia de 24 de ani este şi însărcinată. Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ din Iaşi spun că ne aflăm în plin sezon al gripei, în ultimele zile ajungând la unitatea medicală mai multe persoane cu gripă, însă niciuna în stare foarte gravă. În secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului se mai află internat momentan un singur pacient cu gripă, un copil în vârstă de 6 ani din Suceava, care acum se află în stare stabilă. „Pacientul nu mai pune acum probleme deosebite. Ne aşteptăm ca inclusiv în luna martie să avem cazuri de gripă, până acum s-au înregistrat cinci decese din această cauză“, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase.
 
În întreaga ţară au fost înregistrate 44 de decese şi un număr total de 1.200 de cazuri de gripă de la începutul acestui sezon, confirmate prin teste de laborator. În sezonul precedent, în aceeaşi perioadă, erau înregistrate 144 de decese. „Activitatea gripală a avut un trend uşor descres­cător, menţinându-se însă în continuare la o intensitate înaltă şi cu o extindere naţiona­lă“, au precizat reprezentanţii Centrului de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile într-o informare săptămânală. 
 
Ultimul deces la Iaşi din cauza gripei a fost înregistrat pe 16 februarie, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani, cu afecţiuni medicale preexistente, care nu era vaccinată.
 
Mădălina OLARIU

Comentarii