Noi cu cine atacăm?

marți, 05 martie 2019, 02:43
4 MIN
 Noi cu cine atacăm?

 

Deşi avea nevoie de victorie, Poli a jucat incredibil de slab şi a pierdut pe teren neutru, în faţa unei nou-promovate modeste, FC Hermannstadt. Rămas fără Cristea şi apoi Flores, atacul a fost iarăşi restant

Pentru a spera la calificarea în play-off-ul Ligii I de fotbal, Politehnica Iaşi trebuia să învingă duminică pe FC Hermannstadt. O misiune care părea facilă, în condiţiile în care echipa nou-promovată nu înregistrase decât o remiză în cele cinci meciuri disputate în 2019, se confrunta cu tensiuni interne şi juca acasă pe teren neutru, la Piteşti.

Bonusurile uriaşe ale ieşenilor  şi plusul de valoare evident al lotului nu s-au simţit însă pe arena argeşeană. Total surprinzător, sibienii s-au impus absolut meritat, cu 2-0, la capătul unui meci caracterizat elocvent de uluitorul raport al şuturilor pe poartă: 8-1!

Poli a confirmat astfel gravele carenţe ofensive pe care le are în acest an, în care a  marcat un singur gol din acţiune şi acela în condiţii neregulamentare şi a trimis în cinci meciuri tot atâtea şuturi cadrate câte a expediat Hermannstadt duminică!

Efectul era previzibil după mutările total ciudate făcute în iarnă de preşedintele executiv Adrian Ambrosie şi antrenorul Flavius Stoican, cei care gestionează singuri clubul de luni bune. Primul pas a fost făcut prin cedarea gratuită a liderului vestiarului, atacantul Andrei Cristea, golgeterul ultimilor ani şi al doilea marcator din acest sezon. Asta deşi în Gazeta Sporturilor şi în Pro Sport s-a scris că U Craiova a plătit 100 000 de euro, bani ce nu se regăsesc la Poli. În schimb, Iaşul a primit sub formă de împrumut pentru câteva luni doi jucători care nu au confirmat, Gardoş şi Burlacu. Apoi, a adus un vârf, Garros, care până la 30 de ani a jucat doar prin Liga a treia spaniolă şi a bifat trei meciuri la o echipă elenă extrem de modestă. Mai mult, deşi era clar că atacul a pierdut din forţă, Poli a renunţat recent şi la creatorul şi golgeterul echipei, Dylan Flores, pentru o sumă derizorie, 75 000 de euro. Aceasta în condiţiile în care împrumutul de şase luni a lui Kizito, la care Stoican renunţase iniţial în vara trecută, adusese 50 000 de euro, iar FC Botoşani a luat pentru un închizător, Oaidă, 700 000 de euro, jucătorul urmând, în plus, să joace până în vară în Moldova!

Fără Cristea şi Flores, Politehnica a măcinat şi duminică în gol, când a punctat doar la capitolul posesie în prima repriză. Faptul că oaspeţii au avut o singură oportunitate de a înscrie, cu şase minute înainte de final şi au trimis un singur şut cadrat, în prelungiri, spune totul despre cum a arătat ofensiva unei formaţii care era obligată să înscrie.

Din nefericire pentru Poli, şi defensiva, sigură în alte meciuri, a clacat în Trivale, astfel că moldovenii au pierdut şi punctul care s-ar fi adăugat în clasamentul de start al play-out-ului în cazul unei remize.

Iaşul a încheiat astfel în genunchi un sezon regulat în care a avut un culoar excelent de a prinde play-off-ul şi a rămas singura echipă dintre cele prezente anul trecut în prima grupă valorică care trece în play-out. În locul ieşenilor, a urcat Sepsi Sfântu Gheorghe, o grupare aflată la al doilea an în elită, adunată din patru zări de Eugen Neagoe. Tehnicianul care a fost dat afară de Ambrosie în 2017 după 15 meciuri fără înfrângere, în locul lui “Geană” fiind instalat Flavius Stoican.

 

Poli-catalog

Rusu (4) – titularizat surprinzător, deşi Miño nu greşise contra CFR, a comis câteva erori mari, dar a şi parat unele încercări.

Bosoi (4) – discret.

Mihalache (4) – a fost eliminat pe final după o eroare.

Frăsinescu (4,5) – nu a reuşit să-şi capaciteze colegii.

Sin (4) – a încercat multe pe plan ofensiv, restanţe defensive.

Qaka (4,5) – câteva verticalizări cu mingea la picior.

Cioinac (4) – o mulţime de erori.

Platini (4) – puţine ruperi de ritm.

Nascimento (4) – nimic.

Burlacu (4) – o nouă partidă în care a fost şters.

Garros (4) – rudimentar.

Petre (4) – nu a adus nimic în plus.

Semedo (4) – rătăcit.

Enoh a intrat în minutul 78.

 

Comentarii