Noi numiri în vârful Politehnicii

joi, 17 iunie 2021, 01:43
3 MIN
 Noi numiri în vârful Politehnicii

 

Azi urmează să se bată în cuie Consiliul Director şi să se stabilească cine va conduce executivul

După ce marţi a anunţat că locurile lui Adrian Ambrosie, Leonid Antohi, Ion Apostol, Ioan Melinte şi Mircea Ursu în Adunarea Generală a Asociaţilor au fost luate de Cristi Amironesei, Florin Briaur, Vlad Ciobanu, Dan Cojocaru şi Cezar Honceriu, Politehnica Iaşi urma ieri să oficializeze noua componenţă a Consiliului Director şi să numească un şef al executivului. Mutările au fost însă amânate pentru astăzi, din cauza procedurilor birocratice.

Dacă nu vor apărea modificări de ultimă oră, CD, care era compus tot din Ambrosie, Antohi, Apostol, Melinte şi Ursu, va avea, începând de azi, următoarea formulă: Cristi Amironesei, Vlad Ciobanu, (FOTO) Ilie Gheorghică, Cezar Honceriu, Vasile Simionaş.

Cristi Amironesei este perceput a fi omul lui Adrian Ambrosie. Profesor de educaţie fizică la şcoli din mediul rural, Amironesei antrenează pe Navobi Iaşi, ultima clasată într-o serie a Ligii a II-a de fotbal feminin. În ciuda clasării modeste, Navobi va primi peste 70 000 de euro de la bugetul local doar pentru a doua jumătate a acestui an. Asta în condiţiile în care formaţii mult mai bine clasate în eşalonul secund au cheltuit 10 000 de euro pentru un sezon întreg.Apropiat al senatorului PSD Maricel Popa, Vlad Ciobanu este arbitru internaţional de futsal şi preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Iaşi. Ilie Gheorghică este antrenor de atletism şi director al Liceului cu Program Sportiv Iaşi, fiind în pragul pensionării. Cezar Honceriu este un alt om aflat în graţiile primarului Iaşului, Mihai Chirica. Conferenţiar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi preparator fizic la Poli, Honceriu a fost prezent pe lista de consilieri locali a edilului-şef la alegerile din 2016, când primarul era la PSD. Vasile Simionaş este, la 70 de ani, legenda Politehnicii, club la care a lucrat ca jucător, antrenor sau conducător, decenii în şir.

Tot astăzi, Consiliul Director va numi şeful executivului. Propunerea este Florin Briaur, agreat de Chirica, jurnalist la BZI şi consilier local din partea PMP.Pentru că postul de preşedinte executiv a fost desfiinţat, artificiu la care s-a recurs pentru a fi rupt contractul pe o perioadă nedeterminată al lui Ciprian Paraschiv, noua titulatură a şefului executivului va fi manager.

Pentru temperarea spiritelor încinse de noile numiri şi recredibilizarea Politehnicii după problemele generate de foştii capi ai clubului, în conducerea Politehnicii se caută să se coopteze şi un nume cunoscut. Pe lista propusă sunt însă destule personaje controversate. Şi pe banca tehnică se doreşte un antrenor cu ceva ştaif, pentru ca ieşenii şi jucătorii cu care se va discuta pentru alcătuirea lotului să aibă încredere în Poli. Teoretic, până la finalul săptămânii se va clarifica situaţia la vârf, reunirea lotului urmând să aibă loc săptămâna viitoare. Tot atunci se speră a fi încasaţi circa 1,4 milioane lei din cei aproximativ 6,75 milioane pe care Consiliul Local i-a aprobat recent pentru Poli.

 

Comentarii