Noi plângeri penale în cazul Tesloianu: un deputat USR îl acuză pe ministrul Sănătății că nu a luat măsuri mai devreme

miercuri, 08 martie 2023, 18:51
1 MIN
 Noi plângeri penale în cazul Tesloianu: un deputat USR îl acuză pe ministrul Sănătății că nu a luat măsuri mai devreme

Deputatul USR Emanuel Ungureanu venit la Iași pentru a anunța presa, din fața Spitalului Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”, că a depus plângere penală împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta spune că Rafila s-ar face vinovat de faptul că nu l-a dat afară pe managerul de la „Sf. Spiridon”, dr. Dan Timofte”. Emanuel Ungureanu a mai depus alte patru plângeri penale, vizând un director din Ministerul Sănătății, fostul șef al DSP Iași – Liviu Stafie și actualul președinte al CJAS Iași – Radu Țibichi.

Pe șefii ieșeni din sănătate îi acuză de faptul că știau că se resterilizează instrumentarul la Iași de mai mult timp și nu au făcut nimic în acest sens.

„Am venit astăzi la Iași ca să anunț o plângere făcută la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ieri, împotriva ministrului Sănătății, domnul Alexandru Rafila, pentru că îl menține ilegal în funcție pe actualul manager al Spitalului Clinic Județean, domnul Dan Timofte. Împotriva unei doamne director general economic din cadrul Ministerului Sănătății, Georgeta Bumbac, pentru că nu a informat ministrul Sănătății mai multe luni de zile cu privire la datoriile foarte mari care au fost la acest spital. Împotriva directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică, Liviu Stafie, (n.red. este vorba despre fostul director) tot pentru că nu a luat măsurile care se impun atunci când a fost informat cu privire la resterilizarea unor dispozitive medicale. Împotriva fostului șef, care înțeleg că este și actualul, al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Iași și a medicului șef (n.red. de la CJAS), care aveau informații din 2018 că aici se resterilizează instrumentarul”, a spus Emanuel Ungureanu.

Comentarii