Nominalizarea Rovanei Plumb, considerată o „neruşinare fără margini”

marți, 10 septembrie 2019, 08:14
2 MIN
 Nominalizarea Rovanei Plumb, considerată o „neruşinare fără margini”

Eugen Tomac a declarat că Viorica Dăncilă ştie că Rovana Plumb are şanse minime fie comisar european. Liderul PMP a precizat că grupurile politice din Parlamentul European „o vor trimite la plimbare” pe Plumb şi poate atunci, în al doisprezecelea ceas, premierul o va propune pe Luminiţa Odobescu.

„Cu neruşinare fără margini, Dăncilă vine şi ne cere s-o votam pe Plumb la Bruxelles pentru funcţia de comisar. Mă întreb cât tupeu poţi avea să ceri, de dragul unui „patriotism” mimat, să votezi pentru o persoană mediocră, care va face de râs milioane de români şi o întreagă ţară în faţa întregii Europe. Dăncilă ştie că Plumb, chiar şi nominalizată, are şanse minime de a ajunge comisar. Motivul e simplu, Rovana Plumb nu este dorită de nimeni în această poziţie. În primul rând, nu o vrea viitorul Preşedinte al Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, care i-a spus direct acest lucru, la Bruxelles, premierului autist al României. Dăncilă, în loc sa vină cu o altă propunere, a insistat pe nominalizarea lui Plumb”, a scris Eugen Tomac, marţi, pe Facebook.

Preşedintele a adăugat că atunci când Parlamentul European o va respinge pe Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european poate atunci Viorica Dăncilă o va propune pe Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE.

„În aceste condiţii, jocul se mută în Parlamentul European, unde grupurile politice, cel mai probabil, o vor trimite la plimbare pe Rovana Plumb. Atunci abia va înţelege şi Dancilă că jocul e închis. Şi, poate, măcar în ceasul al doisprezecelea, o va propune pe Odobescu. E singura soluţie pentru ca prim-ministrul României să depăşească un moment jenant pe care chiar ea l-a creat la Bruxelles”, a completat Tomac.

Liderul PMP a mai spus că profilul Rovanei Plumb este al unui politician mediocru, precizând că în perioada în care era ministru pentru Fonduri Europene, România a avut cea mai mică rată de absorbţie.

„Rovana Plumb de la PSD are profilul unui politician mediocru. În timpul mandatului acesteia de ministru pentru fonduri europene, România a avut cea mai mică rată de absorbţie a fondurilor europene din Uniunea Europeană. În timpul cât aceasta a fost ministru, nu am reuşit să contractăm nicio sumă pentru construirea de autostrăzi sau modernizarea căilor ferate. În schimb, mintea îngustă a lui Dăncilă o vede drept cea mai potrivită pentru funcţia de comisar european, adică de ministru al transporturilor în guvernul Uniunii Europene”, a explicat Eugen Tomac.

Comentarii