Norvegian impresionat de România: Ţara care depindea de ajutorul umanitar este acum în scaunul şoferului

miercuri, 02 martie 2022, 18:54
1 MIN
 Norvegian impresionat de România: Ţara care depindea de ajutorul umanitar este acum în scaunul şoferului

Norvegianul Børge Kallesten, ataşat de România, care a restaurat Casa Damadian din Constanţa, a rămas impresionat de dăruirea românilor faţă de ucrainenii care fug de război, scrie adevarul.ro.

El vorbeşte într-o postare pe Facebook de cât de mult s-a schimbat România faţă de 2001, când el a adus aici ajutoare umanitare: „Oamenii nu dau doar din surplusul lor. Oamenii obişnuiţi dau tot ce au mai bun. Chiar aceeaşi Românie care acum câteva decenii depindea de ajutorul umanitar de pe continent este brusc în scaunul şoferului“.

El a rămas surprins cum s-au mobilizat românii. „Cu peste 600 km frontieră comună cu Ucraina, România a mobilizat ajutoare în toată ţara. În timp ce jurnaliştii neînfricaţi trec graniţa în Ucraina pentru a ne aduce faptele, iar taţii şi mamele îndrăzneţe îşi umplu maşinile private cu mâncare – intră într-o zonă de război – pentru a hrăni copiii altor oameni, oamenii obişnuiţi îşi deschid casele şi frigiderele şi hotelurile pentru refugiaţi. Administraţiile locale, universităţile, bisericile şi multe alte organizaţii îşi deschid portofelele şi conturile pentru a ajuta cât pot. Aşa cum spunea bunul meu prieten Daniel, oamenii nu dau doar din surplusul lor“. 

 

Comentarii