Eveniment

Norvegianul Espen Jorstad a câștigat Main Event-ul de la WSOP 2022 (P)

vineri, 22 iulie 2022, 08:30
4 MIN

Norvegianul Espen Jorstad a câștigat în premieră Main Event-ul de la World Series of Poker (WSOP) 2022, considerat cel mai puternic turneu de poker organizat în lume. El este primul norvegian din istorie care reușește să se impună în această probă de la WSOP.

Espen Jorstad a câștigat lupta cu ceilalți 8.662 de oameni înscriși la Main Event-ul WSOP și a plecat acasă cu 10 milioane de dolari, după ce l-a învins în ultima fază pe australianul Adrian Attenbourough la heads-up în $10.000 No Limit Hold'Em.

În schimb, Attenbourough, clasat pe locul secund, a plecat acasă cu 6 milioane de dolari, iar ocupantul locului trei, Michael Duek, va încasa 4 milioane de dolari.

Imediat după ce a reușit această victorie, Espen Jorstad a pus mâna pe telefon și și-a sunat mama, aflată în Norvegia. "A plâns și avea dificultăți în a mai vorbi. Este cea mai mare fană a mea, așa că au fost multe emoții. Chiar mă simt bine acum", a spus Jorstad după ce victoria istorică de la WSOP 2022.

VIDEO AICI:

Cât privește ce va face cu premiul de 10 milioane de dolari, Jorstad a afirmat că își dorește că acești bani să fie un punct de pornire important pentru o carieră și mai fructuoasă. "Obiectivul meu era să intru în scena High Roller și să joc la mai multe turnee cu buy-in de 25 de mii de dolari ori altele de acest gen. Acum am un buget suficient de mare încât să pot să particip la astfel de evenimente. Dar mai întâi de toate trebuie să mă pregătesc și să fiu sigur că sunt suficient de bun pentru a-i întâlni", a explicat Jorstad.

Cine este Espen Jorstad, noul campion WSOP

Espen Jorstad este un streamer de poker online care a avut o ascensiune importantă. El a descoperit acest joc în urmă cu câțiva ani și a început să joace poker online. Ulterior și-a deschis propriul canal pe Twitch și a început să joace constant, în timp ce baza sa de fani a crescut de la o lună la altă.

"Jucăm mai întâi partide cash și Heads-Up, dar apoi am văzut că aproape nimeni nu făcea streaming pe sume decente și am simțit că este un potențial pe care îl pot umple. Asta m-a determinat să fac streaming pe partide cash, chiar dacă audiența era ceva mai mică decât la streamingul pe turnee", a spus Espen.

Înainte să joace poker, el a fost foarte pasionat de producții precum WoW, Warcraft 3 și DotA. El mai afirmă că background-ul din aceste jocuri l-a ajutat să aibă o carieră bună în poker. "Am văzut mai mulți oameni care au un background în Warcraft 3 sau StarCraft care au avut rezultate foarte bune după ce au devenit jucători de poker. Cred că este oarecum logic din moment ce anumite calități de care ai nevoie pentru a face față la Warcraft 3 sau StarCraft sunt similare cu cele pe care trebuie să le ai la poker. Mă refer la rezolvarea anumitor probleme și luarea deciziilor într-un interval mic de timp. Acest lucru te ajută în special când joci la mai multe mese deodată în mediul online", a explicat norvegianul.

Cum a învățat să joace poker

În ce privește modul în care a învățat cum să fie un jucător bun de poker, el a mărturisit că primii pași au fost să citească două dintre cele mai cunoscute cărți despre acest joc: Theory of Poker de David Sklansky și Super System 2 de Doyle Brunson. De asemenea, a făcut ședințe de pregătire pe mai multe platforme și se folosește și de soft-uri de analiză. "Nu am avut antrenori de poker, dar am mulți prieteni în domeniu și am discutat intens cu ei despre asta în ultimii ani", a precizat jucătorul de poker.

În prezent, Espen Jorstad este stabilit în Londra, un oraș care are un vibe bun și care îl atrage. Anterior, el a mai trăit în însorita Malta, dar la un moment dat s-a mutat și în Estonia, în Tallinn.

Succesul său de la WSOP 2022 arată că jucătorii de poker online pot avea cu siguranță rezultate excelente și în circuit, la cele mai importante turnee live. Nu este nici primul și nici ultimul care a reușit rezultate notabile. Dar un deschizător de drumuri a fost cu siguranță Chris Moneymaker, care în 2003 a câștigat Main Event-ul de la WSOP după ce a obținut calificarea printr-un satelit online, o performanță impresionantă la acel moment, care a impulsionat foarte mult această industrie.

Comentarii