Noul ministru de externe David Cameron, fost premier al UK, devine Lord Cameron de Chipping Norton

vineri, 17 noiembrie 2023, 20:45
1 MIN
 Noul ministru de externe David Cameron, fost premier al UK, devine Lord Cameron de Chipping Norton

Noul ministru britanic al afacerilor externe David Cameron va fi cunoscut ca Lord Cameron de Chipping Norton, după ce a fost confirmată desemnarea teritorială a noului său titlu de nobleţe, relatează vineri dpa.

Fostul premier britanic a fost numit luni în funcţia de ministru de externe, o revenire pe cât de spectaculoasă, pe atât de neaşteptată pe scena politică a celui care a declanşat în 2016 referendumul cu privire la Brexit.

Titlul confirmat vineri – în forma completă The Rt. Hon. (Right Honourable) the Lord Cameron of Chipping Norton – ilustrează vechile legături ale acestuia cu oraşul Chipping Norton, din fosta sa circumscripţie Witney, comitatul Oxfordshire, Anglia de sud-est.

Pe când era premier, Cameron era cunoscut ca fiind membru al aşa-zisului "grup Chipping Norton", un grup de elită care locuia în zonă şi din care mai făceau parte, între alţii, directoarea executivă a News International Rebekah Brooks, jurnalistul Jeremy Clarkson, vedeta TopGear, sau Elisabeth Murdoch, fiica magnatului media Rupert Murdoch.

Biroul lui Sunak a informat luni că regele Charles al III-lea a aprobat ca lui David Cameron să i se acorde un loc în Camera Lorzilor, ceea ce îi permite să revină în guvern deşi nu mai este membru ales în parlament. El urmează să fie prezentat oficial în Camera Lorzilor luni, când va depune şi jurământul. 

SURSA: Agerpres

 

 

 

Comentarii