Noul sistem care va monitoriza șoferii pe drumurile din România. Cum vor fi identificați contravenienții

joi, 29 decembrie 2022, 17:38
1 MIN
 Noul sistem care va monitoriza șoferii pe drumurile din România. Cum vor fi identificați contravenienții

​Drumurile publice din România vor fi monitorizate printr-un sistem de camere video și senzori, într-un sistem integrat care va putea semnala rapid atât încălcările legislației rutiere de către șoferi, cât și date de trafic și calitate a drumurilor. Monitorizarea va fi făcută pe drumurile de interes național, administrate de CNAIR.

Potrivit unei legi promulgate joi de președintele Klaus Iohannis, în maximum doi ani sistemul care va integra informații din bazele de date ale autorităilor și care se numește e-SIGUR trebuie să fie implementat.

În sistem vor fi folosite datele din sistemul informatic național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate, din Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, din Registrul naţional de evidenţă a paşapoartelor simple, din platforma informatică EUCARIS, din bazele de date ale Poliției Române, privind evidența vehiculelor supuse confiscării, din bazele de date a sistemului SIEGMCR – Sistem Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control Rovinietă. Citeşte mai mult pe hotnews.ro.

 

Comentarii