Nu mai poate scăpa de cuscrii invitaţi în găzduire. Disperată, a apelat la judecători

miercuri, 09 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Nu mai poate scăpa de cuscrii invitaţi în găzduire. Disperată, a apelat la judecători

O ieşeancă a cerut în instanţă evacuarea foştilor cuscri din casa în care au locuit împreună timp de 10 ani. Femeia a invocat faptul că odată cu divorţul copiilor, a încetat şi relaţia de rudenie, dar foştii cuscri nu înţeleg să părăsească locuinţa.

C.C. şi L.C. au locuit în casa lui E.B. din 2011, cuscrii ocupând etajul, iar proprietara rămânând la parater. Din 2019, relaţiile dintre cei trei au început să se răcească, după divorţul copiilor. C.C. şi L.C. au refuzat să plece din locuinţa lui E.B., deşi fuseseră notificaţi inclusiv printr-un executor judecătoresc. Ei au invocat faptul că au contribuit financiar la construirea casei, având în virtutea acestui fapt dreptul de a locui acolo.

Magistraţii Judecătoriei au constatat în primul rând că E.B. şi-a îndeplinit obligaţia legală de notificare prealabilă a foştilor cuscri cu privire la necesitatea de a elibera locuinţa.

"Faptul că ar fi existat discuţii privind încheierea actelor necesare pentru dobândirea dreptului de proprietate asupra etajului de către pârâţi sau că s-ar fi contribuit cu bani şi ajutor personal la construirea casei, din punct de vedere juridic nu conferă pârâţilor dreptul de a îl ocupa după ce proprietarul îşi retrage acordul în acest sens", au precizat judecătorii, care au încuviinţat evacuarea.

Sentinţa Judecătoriei urmează să fie supusă controlului Tribunalului, pe rolul căruia a intrat cazul.

Comentarii