Nume importante de la Finanţele ieşene, promovate iar în funcţii cheie prin ordin de la Bucureşti

miercuri, 07 februarie 2024, 02:50
3 MIN
 Nume importante de la Finanţele ieşene, promovate iar în funcţii cheie prin ordin de la Bucureşti

Nume cunoscute din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi au fost promovate iar în funcţii cheie, cel puţin până în luna iunie a acestui an, printr-un ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), document semnat recent.

 

Este vorba despre Doru-Viorel Alupoaei, Bogdan-Emilian Ciornei, Marian Bosianu, Carmen-Mihaela Ionescu, Liliana Scriitoru, Raluca-Iulia Mihai şi Daniela Cojocariu, cărora, practic, le-a fost prelungit de la 1 ianuarie 2024 pe o perioadă de şase luni ordinul de promovare în funcţii de conducere. Face excepţie Liliana Scriitoru, proaspăt promovată în funcţia de şef administraţie adjunct – Colectare persoane juridice la AJFP Iaşi. Cel mai probabil, mandatele le vor fi prelungite şi în luna iunie, după expirarea acestor şase luni. După alegeri, însă, nu este exclus să asistăm la schimbarea din funcţii a şefilor mai multor instituţii locale.

 

Şase judeţe administrate de la Iaşi

 

DGRFP Iaşi administrează finanţele publice din şase judeţe din Moldova (Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui). La conducerea Regionalei Iaşi a fost numit în luna aprilie 2022 Doru-Viorel Alupoaei, originar din Botoşani, înlocuindu-l pe Paul Ciobanu, în prezent şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Iaşi. Alupoaei are un post asigurat de şef administraţie AJFP Botoşani, funcţie exercitată până să fie promovat în urmă cu aproape doi ani pe funcţia de director general al DGRFP Iaşi, ordin care i-a fost acum prelungit.

CITEȘTE ȘI: El este noul “şef” al banilor publici de la Iaşi. Marian Bosianu, numit ieri în funcţia de director executiv al Trezoreriei

Bogdan-Emilian Ciornei are un post de şef serviciu la AJFP Iaşi, însă în decembrie anul trecut a făcut patru ani de când a fost promovat pe funcţia de director executiv servicii interne la DGRFP Iaşi, funcţie pe care o va ocupa şi în următoarele câteva luni. În ceea ce îl priveşte pe Marian Bosianu, a fost numit în funcţia de director executiv Trezorerie la Finanţele ieşene în luna iunie anul trecut, ordinul expirând în decembrie 2023.

Carmen-Mihaela Ionescu a făcut trei ani în activitatea de trezorier şef la DGRFP Iaşi, fiind precedată de Camelia Doboş. Liliana Scriitoru are un post de şef serviciu la AJFP Iaşi, dar prin ordinul de preşedinte ANAF a fost promovată temporar, pe o perioadă de 6 luni începând cu 1 ianuarie 2024, pe funcţia de şef administraţie adjunct – Colectare persoane juridice la AJFP Iaşi.

Raluca-Iulia Mihai rămâne pe funcţia de şef administraţie adjunct – Colectare persoane fizice la AJFP Iaşi, fiind responsabilizată cu atribuţiile funcţiei pe care a fost promovată acum încă din anul 2020. La rândul ei, Daniela Cojocariu rămâne pentru următoarele luni pe funcţia de şef administraţie adjunct – Inspecţie fiscală la AJFP Iaşi, fiind în funcţie tot din anul 2020.

CITEȘTE ȘI: Angajaţii din Finanţele ieşene, la un pas de grevă . Au salarii brute între 4.700 – 11.300, iar şefii între 10.500 – 14.700

Comentarii