O elevă din proiectul Pro Ruralis pleacă la Oxford

marți, 31 iulie 2018, 01:49
2 MIN
 O elevă din proiectul Pro Ruralis pleacă la Oxford

Gabriela Corbu, bursieră Pro Ruralis din clasa a IX-a, este unul dintre cei 24 de elevi români selectaţi în rigurosul program britanic.

Una dintre elevele susţinute de programul Pro Ruralis a fost acceptată la un program de şcoală de vară la Oxford. Gabriela Corbu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Mihai Eminescu“ din Iaşi, este una dintre elevele cu rezultate foarte bune la învăţătură care primeşte o bursă pentru a putea să urmeze studiile la Iaşi, ea fiind din mediul rural, din familie cu posibilităţi materiale sub medie.

Gabriela Corbu este bursieră Pro Ruralis din clasa a IX-a. Eleva a fost îndemnată de către o colegă pentru a aplica la programul Oxford for Romania Summer School, o şcoală de vară pentru liceeni, care se desfăşoară în Londra timp de o săptămână, în perioada 25 august – 2 septembrie.

„Ştiind că sunt nişte criterii foarte înalte de selecţie, mi-a fost teamă. Teamă de eşec şi dezamăgire. În ciuda temerilor, îmi doream nespus să pot face parte din acest proiect, ştiind că această experienţă ar fi reprezentat cea mai mare realizare de până acum. Am reflectat mult asupra acestei situaţii, într-un final m-am decis, am dat frâu liber fricilor şi am trimis formularul de înscriere. Credeam că totul va rămâne la acest stadiu, însă după o lună am primit un e-mail care mă anunţa că am trecut de prima etapă, iar pasul următor era un interviu pe Skype“, povesteşte eleva.

În final a fost aleasă să fie unul dintre cei 24 de participanţi din întreaga ţară, eleva mărturisind că până la decizia finală a organizatorilor „aşa emoţii nu mai avusesem din clasa a VIII-a, când aşteptam rezultatele Evaluării Naţionale“.

Gabriela Corbu a obţinut în perioada liceului medii peste 9. Astfel, în clasa a IX-a eleva a obţinut media 9,23, în clasa a X-a media 9,30, iar în clasa a XI-a media 9,66.

Gabriela Corbu este implicată în numeroase acţiuni de voluntariat, precum activităţi organizate de Fundaţia Comunitară, Crucea Roşie, ATOR, asociaţia Colegiului „Emi­nescu“ sau la acţiuni organizate de Club Rotary.

Comentarii