O familie a chemat salvarea imitând la telefon plânsul unui copil. Tatăl voia în oraş!

luni, 17 decembrie 2018, 15:59
2 MIN
 O familie a chemat salvarea imitând la telefon plânsul unui copil. Tatăl voia în oraş!

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui e folosit în mod abuziv de mulţi dintre cei care sună la 112 doar ca să-şi rezolve fel de fel de probleme personale, fără nici o legătură cu activitatea instituţiei.

În unele cazuri, apelurile false depăşesc orice imaginaţie şi ar stârni râsul, dacă nu ar fi de plâns la gândul că persoane cu reale probleme de sănătate pot muri fiindcă ambulanţele sunt la "urgenţe" care nu există! Unul dintre aceste apeluri a fost al unei familii din localitatea Fereşti, care a sunat şi a anunţat că o femeie gravidă cu gemeni naşte acasă şi are nevoie urgentă de ambulanţă. Pentru a fi convingători, soţul, soţia şi un fiu de 14 ani au început să plângă în receptor, imitând scâncetele unui nou-născut. Apelanţii au fost atât de convingători încât ambulanţa a plecat la caz având ca antemergător o maşină de deszăpezit. 

Ajuns în sat, echipajul a constatat că apelul fusese fals şi că bărbatul care sunase voia să ajungă în oraş, la Vaslui, iar autorităţile nu deblocaseră drumul înzăpezit. Un alt caz este cel al unui bărbat din Fruntişeni care de doi ani, de când s-a despărţit de soţie, sună periodic la 112 si anunţă că fiii săi au căzut de pe casă, au fost loviţi de cai sau au fost otrăviţi, totul cu scopul declarat de a-i face rău fostei soţii. 

Citiţi materialul integral pe libertatea.ro

Comentarii