O găinărie pedepsită cât un viol: 8 ani de puşcărie pentru hoțul de vară

miercuri, 30 iunie 2021, 02:01
2 MIN
 O găinărie pedepsită cât un viol: 8 ani de puşcărie pentru hoțul de vară

Hoţul era specializat pe escaladarea geamurilor de la parter, în nopţile caniculare, furând din case cu proprietarii în timp ce dormeau.

Un găinar a primit o condamnare ca pentru un viol sau o tentativă de omor. Chiar dacă furturile comise erau de valori relativ mici, recidiva i-a adus lui Emanuel Ciobanu o condamnare la aproape 8 ani de închisoare.

Metoda de „lucru“ a lui Ciobanu era simplă: intra pur şi simplu pe geamul locuinţelor, alegând apartamente situate la parter. Furturile pentru care a fost judecat bărbatul au fost comise în perioada iunie – septembrie 2016.

În dimineaţa zilei de 23 iunie, Ciobanu se îndrepta spre domiciliu. Trecând prin Tătăraşi, a observat că fereastra de la bucătăria unui apartament situat la parterul blocului A1 era deschisă. A escaladat-o şi a intrat. Uşa bucătăriei era însă încuiată, aşa că Ciobanu a trebuit să iasă cu mâna goală. Nu a capitulat, ci a escaladat geamul de la sufragerie, şi acesta fiind deschis. De pe hol a furat o poşetă şi două portofele. Le-a golit în spatele blocului, găsind 800 de lei, medicamente, carduri şi acte. A păstrat banii, a dat foc hârtiilor şi a aruncat restul bunurilor la un tomberon.

Al doilea furt a fost comis în noaptea de 25/26 august, în Alexandru cel Bun. Ajutându-se de nişte cărămizi puse una peste alta, hoţul a ajuns la pervazul geamului unui dormitor din blocul A10. Ciobanu nu şi-a făcut griji când a constatat că în pat dormea G.P. împreună cu soţul ei. A luat de pe o vitrină un telefon Samsung Galaxy J5 şi o poşetă în care se aflau acte, un card bancar, 6 euro şi un inel de aur, apoi a ieşit. A folosit telefonul câteva zile, iar apoi l-a vândut contra sumei de 350 de lei.

Ultima spargere a fost dată în dimineaţa zilei de 6 septembrie. În jurul orei 5.30, Ciobanu se afla tot în Alexandru cel Bun. Din nou, a ochit un geam deschis, la parterul blocului 1205, intrând în dormitor. Locatarul dormea. Ciobanu a luat un telefon, tot Samsung Galaxy J5 de pe pat şi a ieşit. A vândut telefonul în aceeaşi zi, tot pentru 350 de lei.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru furt calificat în formă continuată, fiind condamnat la 2 ani de închisoare. Pedeapsa a fost însă comasată cu alta, pentru fapte similare, rezultând o condamnare totală de 7 ani şi 10 luni de închisoare. Sentinţa dată de magistraţii Judecătoriei va fi supusă controlului Curţii de Apel, pe rolul căreia contestaţia lui Ciobanu a intrat ieri.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii