O judecătoare de la Tribunalul București nu poate justifica o avere de peste 30 de milioane de lei

miercuri, 11 octombrie 2023, 12:39
1 MIN
 O judecătoare de la Tribunalul București nu poate justifica o avere de peste 30 de milioane de lei

O judecătoare de la Tribunalul Bucureşti nu poate justifica o avere de peste 30 milioane lei (6 milioane euro) prin veniturile obţinute, susține Agenţia Naţională de Integritate (ANI), potrivit Agerpres.

ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificată de 30.388.515 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Gabriela Cristina Mazilu, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti şi fost judecător în cadrul Judecătoriei Sector 4.

De asemenea, a fost constatată și o diferenţă nejustificată în cuantum total de 1.213.986 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ionel Victor Nicoreşteanu, funcţionar public cu statut special în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

În România, un judecător cu 10-15 ani de experiență în cadrul unui tribunal are un salariu net de peste 15.000 de lei.

În septembrie, pensia medie a unui magistrat (lLegea 303/2022) a fost de 21.791 de lei, conform statisticilor oficiale ale Casei Naționale de Pensii Publice.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către cei doi.

Antecedente
Judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu şi Ionel Victor Nicoreşteanu au fost cercetaţi de DIICOT în anul 2015 într-un dosar privind credite frauduloase luate de la BRD, în care era implicat şi omul de afaceri Remus Truică.

Comentarii