O licitaţie câştigată de finul baronului PSD Ionel Arsene, verificată de Ministrul Transporturilor

joi, 14 ianuarie 2021, 11:11
1 MIN
 O licitaţie câştigată de finul baronului PSD Ionel Arsene, verificată de Ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a trimis Corpul de control la Compania de Autostrăzi (CNAIR) pentru a verifica atribuirea unui contract de 120 de milioane de euro la finalul anului trecut către o firmă controlată de un afacerist care este trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi participare la un grup infracţional organizat.

„Am dispus verificări în ceea ce priveşte acest contract. Menţionez că licitaţia a fost finalizată şi atribuirea efectuată către firma respectivă în data de 30 octombrie 2020. După aceea au avut loc doar paşi procedurali pentru semnarea contractului (precum constituirea garanţiei de bună execuţie)”, a declarat Cătălin Drulă pentru G4Media.ro.

Compania Aqua Parc din Roznov, judeţul Neamţ, şi-a adjudecat contractul pentru modernizarea DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit anunţului de atribuire publicat pe SEAP (platforma de licitaţii publice). Contractul în valoare de peste 120 de milioane de euro a fost încheiat pe 30 decembrie 2020, în urma unei licitaţii la care a participat doar firma Aqua Parc. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania Aqua Parc din Roznov este deţinută de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul lui Ionel Arsene, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Neamţ. Vlasie este judecat la Tribunalul Neamţ pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani. Are termen pe 29 ianuarie 2021.

Comentarii