O mână de românce cum n-a văzut Parisul

miercuri, 30 septembrie 2020, 01:43
2 MIN
 O mână de românce cum n-a văzut Parisul

Debutantă la un turneu de Grand Slam, Irina Bara a învins-o clar pe croata Donna Vekic. S-a calificat şi Ana Bogdan astfel că avem cinci compatrioate în turul II la Roland Garros

 

Irina Bara şi Ana Bogdan s-au alăturat Simonei Halep, Irinei Begu şi Patriciei Ţig în turul II al turneului de la Roland Garros. Cea mai preţioasă victorie a fost obţinută de Irina Bara (142 WTA), debutantă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Jucătoarea de 25 de ani născută în oraşul bihorean Ştei (numit „dr. Petru Groza” pe vremea comunismului), a trimis acasă una dintre favorite, croata Donna Vekic (30 WTA). După un meci întrerupt de ploaie, Irina a câştigat cu 6-3, 6-4 la capătul a 117 minute de joc. Irina Bara a dominat meciul cu Donna ekic, care a condus-o o singură dată, cu 1-0 în debutul setului secund. Vekic a avut un procentaj mai bun la primul serviciu, iar Bara la al doilea, croata a fost superioară la winners, 25-18, dar a avut şi mult mai multe erori neforţate, 34-11. În turul al doilea, Bara o va înfrunta pe belgianca Alison van Uytvanck (65 WTA), care a trecut de suedeza Rebecca Peterson cu 2-6, 6-3, 6-1.

Ana Bogdan (93 WTA) a învins-o pe Timea Babos (Ungaria, 107 WTA), scor 6-4, 6-2, şi s-a calificat în turul doi la Roland Garros. Bogdan s-a impus după un meci care a durat o oră şi 26 de minute.Unguroaica a condus cu 4-2 în primul set dar în rest meciul a fost la discreţia româncei care o va întâlni în turul II pe redutabila americancă de origine rusă Sofia Kenin (6 WTA) care a învins-o cu 6-4, 3-6, 6-3 pe rusoaica Ludmila Samsonova (125). Celelalte două românce care au evoluat, ieri, în turul I au fost eliminate: Monica Niculescu (141 WTA), revenită pe tabloul principal la Paris după o pauză de doi ani, a început în forţă meciul cu americanca de 26 de ani, Danielle Collins (57) dar a cedat fizic: scor, 6-2, 1-6, 1-6, după o oră şi 47 de minute. Sorana Cîrstea (83) a fost depăşită total de kazaha Elena Rîbakina (18 WTA), scor 0-6, 3-6 după 65 de minute.

Astăzi, după ora 16:00, în turul II, se vor confrunta Simona Halep şi Irina Begu. La dublu, Ana Bogdan, împreună cu suedeza Rebecca Peterson, vor întâlni echipa Marie Bouzkova/ Arantxa Rus (Cehia/Olanda), Andreea Mitu şi Patricia Ţig vor juca împotriva cuplului Madison Brengle / Iana Sizikova (SUA / Rusia), iar Monica Niculescu, alături de japoneza Misaki Doi, o va înfrunta pe Irina Bara, în echipă cu unguroaica Fanny Stollar. În fine, echipa româno-spaniolă Sorana Cîrstea / Sara Torribes va întîlni cuplul Alison Riske / Ajla Tomljanovic (SUA / Australia)

 

Comentarii