O nouă investiție importantă în infrastructura rutieră: Consiliul Județean Iași investește în proiectarea unui nou drum spre Aeroport (P)

joi, 23 martie 2023, 10:29
2 MIN
 O nouă investiție importantă în infrastructura rutieră: Consiliul Județean Iași investește în proiectarea unui nou drum spre Aeroport (P)

Administrația liberală de la Consiliul Județean Iași vrea să implementeze un nou drum de legătură către Aeroportul Internațional Iași.

Sorin Afloarei, Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Andrei Cazacu, Administratorul Public al Județului Iași, împreună cu primarul comunei Aroneanu, au efectuat o vizită pe drumul județean 282G care necesită lucrări de modernizare și prin care se dorește preluarea traficului care acum se descarcă pe strada Drumul Aeroportului din Municipiul Iași.

Sorin Afloarei, Vicepreședintele Consiliului Județean Iași: „Am discutat despre mai multe variante pe care să le putem atribui platformei rutiere astfel încât să asigurăm și un trafic lejer care să nu sufere blocaje rutiere și să  implementăm de asemenea, trotuare dar și pista de biciclete. Reamintim ieșenilor de faptul că la sfârșitul acestui an, Terminalul T4 al Aeroportului trebuie să fie gata, iar din anul 2024 să fie operațional și să deservească comunității ieșene.”

Andrei Cazacu, Administratorul Public al Județului Iași: „Împreună cu vicepreședintele Sorin Afloarei și primarul comunei Aroneanu, Benoni Moruzi, am discutat cu proiectantul care a câștigat contractul pentru întocmirea documentației pentru drumul județean DJ 282G, care face legătura cu IASI Airport. Concret, este vorba despre modernizarea drumului județean DJ 282G: lim. Municipiul Iași – Aroneanu – Rediu Aldei (aproximativ 6,5 km) și realizarea drumului de legătură din DJ 282 G (Aroneanu) – Aeroportul Internațional Iași (aproximativ 3 km). În luna februarie a fost semnat contractul pentru proiectare și ne dorim să încheiem cât mai repede această etapă. Odată cu finalizarea noului terminal T4, trebuie să oferim și variante de acces spre și dinspre aeroport, având în vedere că practic se va dubla traficul de pasageri.”

Comentarii