O nouă portiţă pentru proiecte imobiliare controversate pe terenurile statului

miercuri, 13 septembrie 2023, 10:56
1 MIN
 O nouă portiţă pentru proiecte imobiliare controversate pe terenurile statului

PSD şi PNL schimbă definiţia „majorităţii calificate”, o modificare cu miză majoră când vine vorba de proiecte imobiliare construite pe terenuri cedate de către primării.

Senatori PSD, PNL şi UDMR au propus un amendament prin care vor să modifice definiţia „majorităţii calificate” la votul dat în consiliile locale şi judeţene pe proiecte majore.

Senatorii au profitat de dezbaterile pe o ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind modificarea Codului Administrativ, pentru a introduce modificarea care va permite trecerea mai uşoară prin consiile locale sau judeţene a unor proiecte de reamenajare a terenurilor sau de înstrăinare a unor proprietăţie ale statului.

„Majoritatea calificată – primul număr natural care este egal cu valoarea numerică rezultată în urma aplicării fracţiei/procentului stabilite/stabilit prin lege la total membrilor organului colegial stabilit în condiţiile legii; în cazul în care valoarea numerică rezultată în urma aplicării fracţiei/procentului nu este un număr natural, majoritatea calificată este egală cu primul număr natural care este mai mare decât acea valoare numerică”, se arată în amendamentul propus de senatori PSD, PNL şi UDMR.

Cititi materialul integral pe presshub.ro

Comentarii