O nouă zi tulbure în Copou

marți, 30 martie 2021, 01:43
3 MIN
 O nouă zi tulbure în Copou

Fotbaliştii Politehnicii au ameninţat ieri la prânz că azi nu se vor antrena * primarul Chirica a reacţionat după amiază şI a anunțat că va veni în vestiar în această dimineaţă (foto: www.politehnicaiasi.ro)

 

Promisiunile neonorate şi atmosfera extrem de încărcată existentă la Politehnica Iaşi au generat ieri un nou puseu de tensiune în Copou. După antrenamentul derulat în cursul dimineţii, jucătorii ieşeni au anunţat că azi nu se vor mai antrena. Motivul? Nu şi-au încasat salariile de două luni şi, în plus, nu ştiu nimic legat de planurile pe care capii clubului le au. Reamintim, încă de săptămâna trecută fotbaliştii ieşeni i-au cerut preşedintelui executiv Ciprian Paraschiv să anunţe public că doresc ca primarul Iaşului, Mihai Chirica, şi membrii Consiliului Director să vină în vestiar pentru a aduce clarificări pe temele amintite. Până ieri, jucătorii nu au primit niciun semn din partea capilor clubului. Fotbaliştii erau nemulţumiţi şi pentru că înaintea meciului cu Dinamo Bucureşti primarul a spus că va fi bine financiar dacă vor câştiga. Apoi, în ciuda succesului contra dinamoviştilor, nimic nu s-a schimbat în Copou.

Ajunsă la Palatul Roznovanu, vestea a generat reacţia primarului. Acesta i-a convocat ieri după amiază la Primărie pe Leonid Antohi şi Adrian Ambrosie, din Consiliul Director, pe antrenorul Nicolo Napoli şi, surpriză, pe Paraschiv. Ultimul nu mai fusese băgat în seamă de o lungă perioadă, interval în care a fost criticat des de Chirica, Ambrosie şi alţi membri ai Consiliului Director. Aceştia însă au intrat în gura multor suporteri, care i-au ironizat şi criticat dur la meciul cu Dinamo şi pe reţelele de socializare.

După întâlnirea de la Palatul Roznovanu, Chirica nu a răspuns pentru a comenta, în timp ce punctul de vedere al CD a fost expus scurt de Antohi: „Nu sunt prea multe de spus, domnul primar a condus şedinţa. S-a stabilit doar ca marţi să se meargă la vestiar”. Poziţia lui Paraschiv a fost exprimată pe facebook: „După o lungă perioadă în care nu am fost ascultat de persoanele care au în mână soarta fotbalului ieşean, astăzi, la solicitarea primarului Mihai Chirica, am fost prezent la o întâlnire pe tema Politehnica. La discuţii au mai participat antrenorul Nicolo Napoli şi persoanele din Consiliul Director care au generat incendierea clubului nostru drag. Domnul primar a transmis că mâine dimineaţă (n.r. – azi) va fi prezent în vestiarul băieţilor şi că va face toate eforturile pentru plata unor restanţe către jucători şi staff-ul tehnic. În cadrul întâlnirii am spus ferm ceea ce vor toţi ieşenii cărora le pasă cu adevărat de Poli. Cel mai frumos club din lume se poate vindeca doar dacă se fac rapid trei paşi: 1. Adrian Ambrosie pleacă imediat din toate funcţiile pe care le are la club; 2. Consiliul Director este remaniat; 3. Politehnicii i se asigură stabilitate financiară. Cu orice risc, eu voi lupta până la capăt pentru reformarea totală a clubului! Ieşenii merită să fie iarăşi mândri de simbolul lor portiv!”Următorul meci al Politehnicii va avea loc vineri, la Clinceni, cu Academica.

 

 

 

Comentarii