O rachetă trasă din fâşia Gaza a lovit o clădire de locuinţe la Tel Aviv: cel puţin trei răniţi

vineri, 27 octombrie 2023, 16:00
1 MIN
 O rachetă trasă din fâşia Gaza a lovit o clădire de locuinţe la Tel Aviv: cel puţin trei răniţi

Cel puţin trei persoane au fost rănite vineri după ce o clădire de locuinţe din partea de sud a metropolei israeliene Tel Aviv a fost lovită de o rachetă cu rază lungă de acţiune lansată de gruparea islamistă Hamas, a anunţat serviciul israelian de urgenţă, potrivit agenţiilor Reuters şi EFE.

Imagini video distribuite pe social media arată partea superioară a unei clădiri avariate de impactul unei rachete. Sirenele de raid aerian au fost declanşate la Tel Aviv, în împrejurimile oraşului şi în zona centrală a Israelului apropiată de Fâşia Gaza. Potrivit televiziunii israeliene Canal 12, alte opt rachete au fost interceptate de sistemele antiaeriene.

Braţul armat al grupării islamiste Hamas a confirmat lansarea unor rachete dinspre Fâşia Gaza către Tel Aviv. Brigăzile al-Qassam menţionează într-un comunicat că acest atac este "un răspuns faţă de masacrele sioniste împotriva civililor" în Fâşia Gaza.

Peste 7.000 de persoane au murit în Fâşia Gaza în urma bombardamentelor efectuate de Israel ca represalii după atacul surpriză al Hamas asupra unor comunităţi din sudul Israelului pe 7 octombrie, când au murit pe teritoriul israelian peste 1.400 de persoane şi mai mult de 200 au fost luate ostatice de gruparea islamistă.

Potrivit guvernului israelian, peste 8.000 de rachete au fost deja trase dinspre Fâşia Gaza de către militanţii palestinieni de când a început acest război odată cu atacul Hamas. Dar majoritatea rachetelor au fost interceptate de sistemul israelian anti-rachetă Iron Dome.

SURSA: Agerpres

 

 

 

Comentarii