O româncă mutată în SUA, nominalizată de premiile Pulitzer. Predă engleza și a scris mai multe cărți

luni, 07 februarie 2022, 08:00
1 MIN
 O româncă mutată în SUA, nominalizată de premiile Pulitzer. Predă engleza și a scris mai multe cărți

Aura Imbarus are 49 de ani și mai bine de jumătate dintre ei și i-a petrecut în America. A plecat cu Loteria Vizelor, nu că o ducea rău în țară, ci mai degrabă că România i se părea prea mică pentru ea. Avea o slujbă de vis, era profesoară universitară la numai 25 de ani, avea un dosar întreg de diplome și recunoașteri, o casă, o mașină, un soț care o iubea și o familie respectabilă ce o susținea. Ceva îi lipsea, așa că și-a amintit de visul ei din copilărie de a trăi pe malul oceanului, într-un loc cu palmieri. 

Când a fost acceptată și-a adunat toate cursurile traduse și parafate de toate instituțiile importante din țară și a plecat să predea la catedra unei școli din America. Știa că-i va fi greu, dar era pregătită pentru orice, chiar și pentru a fi hostess sau recepționeră la un hotel, job-uri pe care le-a acceptat cu mândrie până i-au fost recunoscute toate actele.

Azi predă cursul de limba engleză elevilor de clasa a XII-a și un curs de advanced critical thinking studenților din California. Aura Imbarus a scris două cărți, una din ele, „Out of The Transylvania Night”, în care își povestește memoriile din Transilvania, a fost nominalizată în 2011, la premiul Pulitzer.

”Sunt profesoară, scriitoare și mai am o revistă motivațională pe care am început-o în 2016. Ideea a pornit de la faptul că foarte mulți copii, adolescenți mai bine zis, aveau mari probleme cu încrederea în capacitățile proprii și m-am gândit că revista motivațională ar putea fi de ajutor. Se numește See Beyond pentru că te invită chiar să vezi ce se ascunde în spatele problemelor vieții. Mai lucrez la revistă împreună cu alte două persoane, editorul creativ care se află în Sibiu, iar editorul șef care este profesoară la colegiul unde predau”, a spus Aura Imbarus într-un interviu life.ro

Comentarii