O tânără româncă, printre primii soldați israelieni uciși în atacul sângeros al Hamas

joi, 19 octombrie 2023, 18:41
1 MIN
 O tânără româncă, printre primii soldați israelieni uciși în atacul sângeros al Hamas

Iael Leibușor este tânăra de origine română care a fost printre primii soldați israelieni uciși în atacul terorist din 7 octombrie. Unchiul său este profund dezamăgit de serviciile de informații israeliene.

O tânără de origine română este unul dintre primii soldați israelieni uciși de militanții Hamas în atacul sângeros de pe 7 octombrie.

Iael Leibușor avea 20 de ani și provenea dintr-o familie plecată în anii î60 din Piatra Neamț. În sâmbăta fatidică, românca se afla într-un turn de supraveghere a graniței și, înainte să fie împușcată, a apucat să avertizeze comandamentul armatei că Israelul este atacat dinspre Gaza.

Unchiul tinerei Iael Leibușor este stabilit în comuna buzoiană Breaza și a aflat despre tragedia abătută peste familia sa mai întâi din presa de la Tel Aviv, apoi de la mama și frații fetei.

Trupul tinerei a fost găsit într-o unitate de graniță de lângă Ashkelon, alături cadavrele altor 20 de femei soldat care fuseseră ciuruite de atacatori. Iael era într-un turn de supraveghere atunci când militanții palestinieni au luat cu asalt zidul de la hotar. Citeşte mai mult pe antena3.ro.

Comentarii